Habilitering & Hälsa, Habilitering vuxen, Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för vuxna som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning
Habiliteringen vuxen ger hälsofrämjande insatser till vuxna med diagnoserna autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk och psykosocial kompetens.

Vi söker nu en kurator till vår verksamhet belägen mitt i centrala Göteborg. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som kurator hos oss är du en viktig medarbetare i teamet. Arbetsmetoderna är varierande och kan vara såväl utredande som behandlande. Insatserna ges företrädesvis till patienten men kan också innefatta konsultativa insatser till viktiga personer för patienten i dennes närmiljö. Samverkan och nätverksarbete med andra vårdgivare som är aktuella i patientens vardag ingår också i arbetsuppgifterna. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och insatserna ges individuellt eller i grupp under avgränsade behandlingsperioder. Arbetet sker främst i verksamhetens lokaler men kan vid behov även ges i patientens närmiljö. Arbetet är variationsrikt. Du erbjuds introduktion, kollegial handledning, möjlighet till yrkeshandledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete med andra kuratorer inom Habiliteringen i regionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och vi ser gärna att du är hälso- och sjukvårdskurator. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper samt har kännedom om kognitiva nedsättningar och dess konsekvenser i vardagen. Erfarenhet  av att ha arbetat i tvärprofessionella team är meriterande. Som person måste du i ditt arbete hos oss ha god förmåga att kritiskt granska ditt arbete i dialog med kollegor och ledning. Du behöver också ha ett uttalat patientfokus som du använder i samarbete med patienten vid valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi ser att du har personliga egenskaper såsom god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete, flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. 

Övrigt
Habilitering Göteborg - vuxen är en specialiserad verksamhet med bred och djup kompetens för våra målgrupper. Vårt upptagningsområde inkluderar Göteborg och Södra Bohuslän och arbetsplatsen är belägen i centrala Göteborg. Vi ger insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt förvärvade varaktiga funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen.

Inom Habiliteringen Göteborg, vuxen, finns tvärprofessionellt sammansatta team. De professioner som kan ingå i teamen är kurator, psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped och sjuksköterska, läkare och dietist.

Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.
 
Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med att utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupp. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
B-körkort är önskvärt, dock ej krav, då arbetet kan medföra resor i tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2069
Kontakt
  • Anna Clarin, enhetschef, 0739-762419
  • Annika Abrahamsson, kurator, 031-7592351
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, Akademikerförbundet SSR, 0722-063558
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb