Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Frölunda

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 

På öppenvårdsmottagningen Frölunda arbetar cirka 28 personer som ansvarar för utredning och behandling av barn och ungdomar upp till 18 år med psykiatrisk problematik. Verksamheten kännetecknas av hög och bred kompetens och bedrivs utifrån ett tvärprofessionellt perspektiv där samverkan med externa aktörer är väsentlig. Professionerna psykolog, socionom, vårdadministrativ och medicinsk sekreterare, sjuksköterska, läkare och enhetschef arbetar på mottagningen. Arbetsplatsens lokaler ligger vid Frölunda Torg.

BUP består av öppenvårdsmottagningar, flera specialmottagningar, akutavdelning, korttidsavdelning och en ätstörningsenhet för patienter med anorexi/bulimi. BUP är en del av verksamhetsområdet Neurologi/Psykiatri/Habilitering och tillhör Drottning Silvias Barn-och ungdomssjukhus.

Sahlgrenska Universitetssjukhus och Västra Götalandsregionen har väletablerade chefsprogram för både dig som är ny eller erfaren chef. 

Arbetsbeskrivning 

Som enhetschef är din uppgift att tillsammans med vårdenhetsöverläkaren planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens förutsättningar och mål. I uppdraget ingår ett samlat ansvar för arbetsmiljö, personal, verksamhet och ekonomi för enheten. Arbetet med externa samarbetspartners är en viktig del i uppdraget. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig 

Du som söker ska inneha universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant. Chefs- eller ledarskapserfarenhet sedan tidigare efterfrågas. Erfarenhet av utvecklingsarbete och akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av hälso- och sjukvård sedan tidigare är också meriterande.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.   

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2020
Kontakt
  • Verksamhetschef, Marie Carlsson, 070-0823125
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Deréus , 070-0824016
  • SACO, Karin Nagy, 070-0816763
  • Vision, Emma Dellming, 070-0825450
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb