Regionhälsan Barnmorskemottagningar och gynekologi, Göteborg

Om arbetet

Teamet har ett medicinskt policyansvar och ansvarar för att skapa, uppdatera och utvärdera medicinska och psykosociala riktlinjer och vårdrutiner. Teamet tillser att verksamheterna följer gällande lagar, författningar, basprogram samt övriga riktlinjer och vårdprogram, bland annat genom att hålla tät kontakt med barnmorskemottagningarna. Teamet agerar även sakkunnigt vid olika regionala processer inom mödrahälsovård och sexuell och reproduktiv hälsa.

Som samordningsbarnmorska/verksamhetsutvecklare arbetar du för en fungerande samverkan i de olika vårdkedjor där MHV ingår, både internt och externt. Du är med och sammanställer och analyserar statistik från verksamheterna tillsammans med övriga gruppen. Tillsammans med resten av teamet, deltar du i planering och genomförande av utbildningar, varav en del är regiongemensamma, för barnmorskemottagningarnas personal.

Arbetet innebär nära samarbete kring verksamhetsutveckling med övriga samordningsbarnmorskor/verksamhetsutvecklare i regionen. Möten är vanligt förekommande, oftast i Göteborgsområdet och ibland i övriga regionen.

Tjänsten fördelas enligt 50% som samordningsbarnmorska och 50% som verksamhetsutvecklare.

Om dig

Du ska vara legitimerad barnmorska, gärna med flerårig erfarenhet av kliniskt arbete på barnmorskemottagning. Dokumenterad utbildning i och erfarenhet av framgångsrika utvecklingsarbeten är meriterande.

Du ska ha erfarenhet och intresse för att samverka med andra professioner och andra vårdaktörer samt goda kunskaper och kompetens inom olika IT-system. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, inklusive förmåga att arbeta i team, förmåga att tänka övergripande och flexibilitet.

Om oss

Barnmorskemottagningarna i Göteborg består av 25 barnmorskemottagningar. I regionen finns fyra centrala mödrahälsovårdsteam och du arbetar tillsammans med regionens övriga samordningsbarnmorskor/verksamhetsutvecklare, mödrahälsovårdsöverläkare (MÖL) och mödrabarnhälsovårdspsykologer.

Villkor

Intervjuer planeras till den 5 och 6 april. Tjänstgöringsort Göteborg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1951
Kontakt
  • Linnéa Swanson, Områdeschef, 0703-439275
Facklig företrädare
  • Sabina Gustafsson, Vårdförbundet, 0761-372186
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb