Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Hematologi och Koagulation

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vår verksamhet

Sektionen för hematologi och koagulation är en högspecialiserad verksamhet som utreder och behandlar patienter med blodcancer och andra blodsjukdomar. För många av dessa patienter är blod-/benmärgstransplantationer ett led i behandlingen. Vi har ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och ett regionalt uppdrag inom Västra Götaland med Norra Halland.

Sektionen består av öppenvård, slutenvård samt en forskningsenhet.
Som medarbetare hos oss är du en del av en mycket spännande verksamhet, där patienten kan följas från diagnos till transplantation och eftervård. På sektionen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare i team. Tillsammans ger vi den bästa vården. Det goda mötet är viktigt för oss och vi arbetar tillsammans för patienten med patienten.

Sektionens transplantationsverksamhet är ackrediterad enligt JACIE standard vilket är ett krav för skörd och transplantation av humana stamceller. Verksamheten deltar aktivt i både nationella och internationella utvecklingsarbeten och kompetensutbyte. För att möta JACIE standard vad gäller kunskap och kompetens har vi regelbundet interna och externa föreläsningar på sektionen. Vi strävar även efter att erbjuda möjlighet för alla yrkeskategorier att regelbundet delta på nationella och internationella konferenser och utbildningar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig en spännande och utvecklande verksamhet där du får en kontinuerlig vidareutveckling och utbildning i din roll som sjuksköterska. Avdelning 141 är en vårdavdelning med inriktning mot hematologi. Vi tar emot patienter från hela regionen. Hos oss trivs vi med att arbeta i team där man på ett prestigelöst sätt hjälper varandra, lär varandra och lyfter varandra.

Som ny sjuksköterska hos oss, får du ett genomarbetat introduktionsprogram som innefattar handledning där obligatoriska utbildningar är en del. Alla våra nya medarbetare får 6-7 veckors upplärning för att på ett säkert och tryggt sätt komma in i verksamheten.

Som sjuksköterska ansvarar du för patienter som behöver avancerad vård vilket kräver att du är noggrann, ansvarsfull och har förmågan att fatta självständiga beslut.
Till vår hjälp har vi väl utarbetade rutindokument och en lång tradition i att ställa upp för varandra. En bra arbetsmiljö och goda relationer är viktigt för oss så väl i mötet med patienter som med kollegor. Hos oss får du möjlighet att följa patienter från utredning till behandling, transplantation, eftervård och uppföljning. 

Vi söker dig som…

 • vill skaffa en hög medicinsk kompetens.
 • tycker det är spännande att få arbeta inom en specialitet med snabb medicinsk utveckling.
 • vill lära dig mer om nya medicinska cancerbehandlingar.
 • vill få en bred och djup kunskap inom hematologi.
 • trivs med glada och kompetenta kollegor.
 • vill arbeta där samarbete och att ställa upp för varandra är viktigt.
 • trivs i en utvecklande miljö.
 • uppskattar struktur, ordning och reda.
 • är strukturerad, ka ta ansvar och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

Vi söker dig som vill utveckla dina medicintekniska kunskaper till en hög nivå och få en gedigen kunskap inom avancerad läkemedelshantering. Du behöver vara strukturerad, kunna ta ansvar och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

Vi värdesätter om du har någon erfarenhet av hematologi, onkologi eller akutsjukvård, om inte… så har du ett spännande område att lära dig. Vi är stolta över vår avdelning och ger dig möjlighet att vara med och bidra till en vård i toppklass. Är du klar med din sjuksköterskeutbildning som till våren så är även du välkommen att höra av dig.

Låter detta intressant och som din framtida arbetsplats?

Urval och intervjuer kommer vi att ha löpande

Välkommen med din ansökan redan idag!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1793
Kontakt
 • Vårdenhetschef, Dorotea Tistrand, 0735-663801
 • Vårdenhetschef, Elisabeth Wallhult , 031-3428408
 • Sektionsledare, Vase Andonovska, 031-3421780
Facklig företrädare
 • Siv Lundgren, Vårdförbundet, 031-3421141
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb