Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Akutmedicin och geriatrik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Avdelning 90 och 91 är en del av akutflödet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, där de flesta patienter kommer direkt från akutmottagningen. Som medicinsk akutvårdsavdelning (MAVA) tar vi också emot patienter från intensivvårds-avdelningarna inom sjukhuset och vi har också en viktig roll i Sahlgrenska Universitetssjukhusets katastrofberedskap.

Om tjänsten

Vi bemannar nu upp MAVA för att öppna upp nya vårdplatser samt starta vår IMA (intermediärvård). Vi söker sjuksköterskor med erfarenhet av akutsjukvård, men även ny-examinerade som vill påbörja sin karriär på en avdelning som erbjuder en enorm bredd inom det medicinska spektret. Patienterna som vårdas hos oss är sepsispatienter, akuta förgiftningar, arytmier, keto-acidoser med mera. Den stora majoriteten av patienter kommer från akutmottagningen, men vi har också ett flöde från intensivvården. Vi är även en del av Sahlgrenskas katastrofberedskap. Det är ett högt tempo på avdelningen med många in och utskrivningar under dygnet.

På avdelningen har vi kringfunktioner såsom vårdplanerare, samordnare, receptarie och personal i patientköket. Många som jobbar hos oss har en lång erfarenhet av akutsjukvård så det finns en enorm kunskapsbank för dig att ta del av. På vårt IMA rum kommer det att vårdas tre patienter som bemannas av en sjuksköterska och en undersköterska. Vi anser att introduktionen är viktig och har under de fyra veckor som den pågår även ett teoretiskt utbildningspaket som någon av våra ledningssjuksköterskor eller instruktörer håller i. Vi använder oss av individuell schemaplanering så det finns goda möjligheter att påverka schemat utifrån befintliga schemaregler. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi söker dig som gillar när det händer saker och drivs av utmaningar. Du trivs med att arbeta i team där man på ett prestigelöst sätt hjälper varandra, lär varandra och lyfter varandra - vi tror på att alla hos oss har med sig egna unika kunskaper och egenskaper som är värdefulla.

Hos oss behöver vi dig som har ett lösningsfokuserat och flexibelt arbetssätt och tycker om att samarbeta. Vi är stolta över vår avdelning och vill att du som är sjuksköterska skall vara med och bidra till att vi ger en vård i toppklass. Du är legitimerad sjuksköterska, har en personlig mognad och är stabil. Vi söker i första hand dig med erfarenhet av akutsjukvård. Du behöver också ha förmågan att kunna vara flexibel för att hitta bästa lösningen för varje patient. Vill du vara med i utvecklingen av den framtida vården på MAVA är du välkommen till oss! Vill du bli vår nästa kollega?

Vi söker sjuksköterskor för tjänstgöring dag, kväll och helg. Sysselsättningsgraden sker efter överenskommelse, heltid eller deltid.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. 

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1779
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Jan Berglund, 031-3428415
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ingrid Lindén Moen, 031-3421090
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb