NU-sjukvården, Område 3 sektion 1, Vuxenpsykiatrisk slutenvård Avdelning 64

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Avdelning 64
Avdelning 64 är en allmänpsykiatrisk slutenvårdsavdelning. Vården riktar sig mot att hjälpa patienter ur svåra depressionstillstånd med suicidtankar/handlingar, affektiva sjukdomar med psykosbild och svåra kristillstånd.

En liten del av verksamheten riktar sig också mot ECT-behandling där avdelningen har utbildad personal som handhar en del av ECT-verksamheten. Avdelningen vårdar även i liten skala patienter med ätstörningsproblematik i samverkan med ätstörningskliniken. Vi har nyligen påbörjat en studie om ketamininfusioner mot svåra depressiva tillstånd. 

På avdelningen arbetar skötare, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och AT-/ST-/överläkare. Vi har även en kurator kopplad till avdelningen. Avdelningen är i uppstart för att bli en utbildningsavdelning, vilket innebär att vi kommer utbilda omvårdnadsstudenter, AT- och ST-läkare, sjuksköterskestudenter och specialistsjuksköterskestudenter.

Arbetsuppgifter

  • Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter – rondarbete, läkemedelshantering, provtagning, såromläggningar, injektionsgivning, EKG, observationer och skattningar. Bedömningar och åtgärder av akuta och icke-akuta somatiska och psykiatriska tillstånd
  • Arbetsledning i varierande omfattning
  • Kontaktperson till någon/några av våra patienter tillsammans med en eller två kollegor. Kontaktpersonerna har ansvar för allt kring sin/sina patienters omvårdnad och för att planera insatser tillsammans med patient och övriga teamet

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatrisk slutenvård. Du är lyhörd, positiv, förändringsvillig och arbetar bra i nära team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1669
Kontakt
  • Ronja Freyholtz, Avdelningschef, 010-4350641
Facklig företrädare
  • Eva Stridh, Vårdförbundet , vxl.010-4350000
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb