Södra Älvsborgs Sjukhus, VO medicin

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Är du en person som är intresserad av att bidra med dina chef- och ledarskapserfarenheter samtidigt som du får arbeta med ditt intresseområde hematologi och onkologi? Välkommen till oss på verksamhetsområde Medicin och Hematolog- och onkologvårdavdelningen!

Om vår lediga tjänst  
Tillsammans med din chefskollega verkar du i ett delat ledarskap med inriktning mot öppenvård. I rollen som vårdenhetschef har du delat övergripande verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Det innebär bland annat att tillsammans med chefskollega ta beslut och initiativ som ser till helheten för att nå resultat och uppsatta mål för verksamheten utifrån dina medarbetare och patientens bästa. I ditt ledarskap har du en stor tilltro till medarbetarnas egen kraft och kompetens att finna lösningar och förbättringar. Du bidrar till att skapa förutsättningar till ett tillåtande klimat för förbättrings- och utvecklingsarbete. Som vårdenhetschef arbetar du aktivt med arbetsmiljöfrågor i dialog med både medarbetare och fackliga representanter för att uppnå en god arbetsmiljö.

Du rapporterar till verksamhetschef på verksamhetsområde Medicin och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som stöd i ditt chefsuppdrag finns dina kollegor i verksamhetsområdesledning, utvecklingscontroller, HR-partner och ekonom.

Om oss
Hematolog- och onkologenheten är en vårdenhet som är specialiserad på att vårda patienter med hematologiska och onkologiska sjukdomstillstånd men vårdar även internmedicinpatienter. Vi har idag 24 vårdplatser och arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

På hematolog och onkologmottagningen tar vi hand om patienter med blod- och tumörsjukdomar. Vi gör bedömningar av eventuell behandling, uppföljning och kontroll av biverkningar. Verksamheten består för det mesta av besök som är bokade i förväg till dagvård, men en del akuta besök förekommer också. Det är ett sammansvetsat och tryggt team som arbetar tillsammans och lär och utvecklar varandra.

Vi erbjuder dig
Möjlighet att delta i SÄS chefsutbildningar samtidigt som du har möjlighet att kontinuerligt utveckla din kompetens via något av Västra götalandsregionens värdeskapande chefsprogram eller kortare chefskurser. En arbetsplats där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara på. Goda karriär- och utvecklingsmöjligheter inom en av Sveriges största arbetsgivare samtidigt som du i din vardag får möjlighet att påverka på ett ”lagom stort sjukhus”. Att delta i utvecklingen av framtidens cancervård.

Din profil
Vi söker dig som har en relevant utbildning har du erfarenhet från hälso- och sjukvård och/eller hematologi-onkologi är det meriterande. Som person du är trygg i ditt ledarskap och arbetar aktivt med delaktighet och engagemang. Vi värdesätter att du är kommunikativ genom att ha en förmåga uttrycka dig tydligt, strukturerat och anpassar din kommunikation till målgruppen. Du lyssnar aktivt, är lyhörd och för dialog i de forum du befinner dig i. Eftersom verksamheten befinner sig i en omställning av vården tycker vi det är viktigt att du trivs med att driva utveckling och förändring tillsammans med enheten och verksamhetsområdet.

Stor vikt kommer att läggas vid ledaregenskaper, samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Tidigare chefserfarenhet ses som en merit. 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1598
Kontakt
  • Hedvig Engström Jakobsson, Verksamhetschef, 033-6165724
Facklig företrädare
  • Ulrika Olofsson, Vårdförbundet, 072-1716718
  • Karolina Piläng, Kommunal, karolina.pilang@vgregion.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb