Koncernkontoret Koncernstab Digitalisering, Infrastruktur och cybersäkerhet

Vill du vara med och bidra till att vidareutveckla ett hållbart samhälle med trygghet och tillväxt? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en enhetschef som vill leda enheten plattformar och vara med och påverka framtiden inom IT och Västra Götalandsregionen, en person med en stor vilja att få andra människor att lyckas! Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Som enhetschef är du med och påverkar framtiden inom IT. Du kommer tillhöra Infrastruktur och Cybersäkerhet och driva verksamheten Plattformar som effektivt och användarfokuserat tillhandahåller plattformar och infrastruktur som möjliggör tjänster, innovation, modernisering och digitalisering.

Enheten förser regionen med tekniska plattformar som genererar återanvändbara, skalbara och säkra förmågor med hög tillgänglighet. Vi ansvarar för hela plattformleveransen: från planering, till utveckling och drift. Detta görs genom att så långt som möjligt jobba enligt konceptet DevSecOps tillsammans med flera linjeverksamheter, där säkerhet och drift samverkar med automation och utveckling som en naturlig del i processen. Vi levererar plattformar som är skalbara, säkra och har en hög tillgänglighet.

Verksamheten är bemannad med de kompetenser som behövs för att agera inom vårt ansvarsområde, och strävan är att skapa självförsörjande team som kan ta ansvar för hela leveransen.

Inom VGR bedrivs utveckling och drift av de infrastrukturella plattformarna som bygger hela regionens system och applikationsmiljö. Du kommer arbeta i en organisation där det händer mycket inom den tekniska utvecklingen då vi står inför utmaningen att gå från gamla till nya verksamhetssystem. I takt med detta kommer du att vara en viktig del i vår utveckling.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss finns engagemang, vilja och mod, handlingskraft, framtidstro samt en stor portion humor. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter på en målorienterad, förändringsinriktad och händelserik arbetsplats där du som chef och medarbetare har möjlighet att bidra till utvecklingen och skapa mervärde för verksamheten.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:
Relevant högskoleutbildning och dokumenterad erfarenhet från arbete med IT-strategiska frågor och/eller verksamhetsutveckling baserad på IT. Du bör ha minst 10 års erfarenhet av att arbeta på strategisk nivå samt flerårig dokumenterad erfarenhet av privata och offentliga upphandlingar.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och du känner dig bekväm i att genomföra presentationer för såväl mindre som större grupper.

Du kommer behöva ha god förmåga att styra en avancerad plattformsverksamhet där tillitstyrning tillämpas i realiteten och där du vågar nyttja kraften av de medarbetare och kollegor som omger dig för att kunna lösa problem och utmaningar.

Du behöver också ha god självkännedom om dina egna styrkor och begränsningar samt se till gruppens bästa och kunna skapa förutsättningar för gruppens gemensamma förmåga att leverera.

För att kunna styra verksamheten med goda resultat både i fram- och motgång är det en förutsättning att du trivs med att vara närvarande i verksamhetens utmaningar och att du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer, är modig, kommunikativ och ärlig. För oss är det viktigt att du trivs med att samarbeta, att du har ett coachande och lösningsfokuserat förhållningssätt och att du kan motivera kollegor att arbeta åt samma håll. Du är affärsmässig, ansvarstagande och van vid att strukturera dina arbetsuppgifter så att de kommer i mål.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1311
Kontakt
  • Peter Lindh, 0736-601619
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Ledarna: Mattias Hjelm, 070-2390710
  • Akavia: Stig Holmlund, 0709-512345
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb