Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Njurmedicin, Dialysmottagning Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Är du sjuksköterska, intresserad av teknik och omvårdnad och vill arbeta på en spännande mottagning? Välkommen till oss på Dialysmottagning Mölndal, vi söker nya kollegor!

Verksamhets- och arbetsbeskrivning

Dialysmottagning Mölndal är en dialysmottagning med 13 dialysplatser och med fokus på att  tillvara patientens egenvårdsförmåga. Du erbjuds en trygg och stimulerande arbetsmiljö där du arbetar med medicinsk teknik och omvårdnad och har möjlighet att skapa långvariga och goda relationer utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Målet är att skapa delaktiga patienter som gör det möjligt att trots kronisk sjukdom leva ett aktivt liv med god livskvalitet.

Mottagningen bemannas med enbart sjuksköterskor och vi bedriver verksamhet veckans alla dagar, både dag och kväll samt med tjänstgöring var fjärde helg. Vi arbetar mest dagtid med cirka en vardagskväll i veckan och slutar 20:00.

Det kan ta lite tid att lära sig ny medicinsk teknik och därför får du som ny sjuksköterska hos oss åtta veckors upplärning med en erfaren sjuksköterska som sedan fungerar som din mentor. Under dessa veckor är det inga problem att hinna med att lära sig tekniken kring en dialysmaskin. Varje tisdagsmorgon har vi utbildning på mottagningen, antingen med vår instruktör eller en extern föreläsare. Om du är intresserad så finns möjlighet för dig att gå utbildning i njurmedicinska sjukdomar och omvårdnad på 22,5 högskolepoäng avancerad nivå, på Göteborg universitet, när du har arbetat hos oss en tid.

Dina kvalifikationer

Nu söker vi dig som har tidigare erfarenheter från vården eller som kommer direkt från sjuksköterskeutbildning. Du kommer att ingå i ett arbetslag med erfarna sjuksköterskor. En förutsättning för att arbeta hos oss är att du ser fördelarna med samarbete och att du besitter denna förmåga, samt att du är flexibel och tycker om att arbeta med teknisk utrustning. Då du kommer att arbeta i ett nära samarbete med patienten tycker vi att det är viktigt att du är bra på relationsbyggande för att få patienten att känna sig trygg och delaktig i behandlingen. Vi letar efter någon som kan komplettera vårt arbetslag och fokus kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi kommer att intervjua under annonseringstiden så registrera gärna din ansökan redan idag. Har du några frågor är du självklart välkommen att höra av dig till någon av oss!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. På Njurmedicin ingår hospitering på våra olika avdelningar och mottagningar.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1017
Kontakt
  • Lena Rentorp, Vårdenhetschef, 0707-508028/031-3431092
Facklig företrädare
  • Aleksandra Gräsman, 031-3430130
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb