Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatrimottagning Öster

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatrimottagning Öster är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning. 

Neuropsykiatrimottagning öster är en av två neuropsykiatriska mottagningar inom verksamhetsområde Psykiatri Affektiva. Psykiatri Affektiva är SUs största psykiatriska verksamhet med totalt sju öppenvårdsenheter som alla arbetar  diagnosspecifikt. De neuropsykiatriska mottagningarna utreder och behandlar ADHD och samsjuklighet i ångest och depressionssjukdomar  och har ett utredningsansvar för autism. På neuropsykiatrimottagning Öster har vi för närvarande cirka 3000 aktiva patienter.

Sammantaget är vi lite drygt 60 medarbetare. Vår arbetsplats präglas av hög professionalitet och öppet klimat och vi strävar alltid efter kvalitetsförbättringar och att upprätthålla banden till universitet och forskning.  

Arbetsuppgifter

På mottagningen finns fyra olika neuropsykiatriska team med i huvudsak samma arbetsuppgifter, att utreda och behandla patienter med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar Förutom läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, rehabkoordinator och sekreterare finns det i varje team en arbetsterapeut, dvs tre arbetsterapeuter och du blir den fjärde. Teamet träffas veckovis för behandlingskonferens. Arbetsterapeuterna har också gemensamma möten varje vecka över teamgränserna där tillfälle finns för kollegial handledning och diskussioner som rör både patientarbete och övergripande arbetssätt. Utöver detta så har vi även yrkesträffar med arbetsterapeutkollegorna på våra grannmottagningar.

Som arbetsterapeut på mottagningen arbetar man framförallt med behandling för ADHD, både individuellt och i grupp. Vi har flera olika gruppbehandlingar på mottagningen som anpassas utifrån patienternas behov och utveckling av mottagningen. Arbetsterapeuterna spelar en central roll i gruppbehandlingarna. Men man arbetar självklart också individuellt med patienterna, framförallt med fokus på aktivering och vardagsstruktur. Detta arbete innebär att tillsammans med patienten identifiera dennes aktivitetsmål, samt hinder och möjligheter i dennes vardagsliv. Utifrån detta hitta fungerande lösningar och strategier, dvs kompensatoriska färdigheter i tex form av rutiner, tidshantering, kalender och miljöanpassningar. En stor del av det individuella arbetet bygger på att motivera patienterna till att fullfölja ett förändringsarbete, samt ge psykoedukation. Aktivitetsförmågebedömningar kopplat till vårdbehov eller ersättningsform tillhör även mottagningsarbetet.

Arbetet innebär även samarbete med mottagningens rehabkoordinatorer, men också självständigt arbete med att hjälpa patienterna i deras passage från sjukskrivning till arbete eller studier.

Om dig

Vi söker dig som har arbetsterapeutexamen och gärna erfarenhet av arbete med patienter med psykiatrisk problematik. Erfarenhet av att arbeta med arbetsrehabilitering i samarbete med arbetsförmedling eller försäkringskassan är också meriterande. Du är en person som lätt kan knyta an till och motivera andra till delaktighet. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är god. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/522
Kontakt
  • Enhetschef Joel Danielsson, 076-8815514
Facklig företrädare
  • Sveriges Arbetsterapeuter, Gunilla Rehn, 073-6601449
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb