Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI, Biobank Väst

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

FoUUI-enheten Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Forskning, utveckling, utbildning, innovation (FoUUI) ingår i universitetssjukhusets huvuduppdrag. Ett av SU:s tre övergripande mål är att vara landets ledande universitetssjukhus som innebär klinisk bredd och spetskompetens på högsta nivå, att alla bidrar till forskning, utveckling och utbildning och att SU har ett brett samarbete med akademi och näringsliv.

Biobank Väst ingår i FoUUI-enheten på SU tillsammans med verksamheterna Gothia Forum, lnnovationsplattformen, Utbildningsenheten, Utvärderingsenheten (som innefattar HTA-centrum och Medicinska biblioteket) och ALF-­kontoret. Verksamheternas chefer och FoUUI-direktören utgör enhetens ledningsgrupp.

Biobank Väst

Biobank Väst är Västra Götalandsregionens biobank och är i ständig utveckling inom biobankning både regionalt och nationellt. Vi ger rådgivning i regulatoriska frågor inom biobankning och handlägger biobankansökningar samt erbjuder tjänster för insamling, hantering, lagring och utplock av biobanksprov. Biobank Väst arbetar i nära samverkan med Core Facilities vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet och är en del av den nationella infrastrukturen Biobank Sverige.

Enheten har fyra funktioner med funktionsledare som ansvarar för det dagliga arbetet. Biobank Väst har i dag 26 medarbetare med varierande bakgrund och arbetsuppgifter. I teamet finns BMA, biologer, projektledare, administratör, kommunikatör, verksamhetsutvecklare, kvalitetssamordnare och systemutvecklare. Allt vårt arbete utförs inom ramen för vårt kvalitetsledningssystem ISO 20387:2018.

För mer information: https://www.biobankvast.se/

Om tjänsten

Som enhetschef är du biobanksansvarig för Västra Götalandsregionens prover och ser till att biobankslagen och andra lagar och förordningar för biobanksprov följs. Du leder samt utvecklar enheten genom att följa upp verksamhetens satta mål. I tjänsten ingår budget- och personalansvar. Du har ett nära samarbete med chefer på Gothia Forum, Core Facilities och sitter i den nationella ledningsgruppen för Biobank Sverige. Nätverkande inom hälso- och sjukvården och med parter inom Life Science är av stor vikt. Din närmaste chef blir FoUUI-direktören. I det nationella arbetet ingår en del resor inom Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig med goda ledaregenskaper och tidigare chefserfarenhet är meriterande. Du har förmåga att utveckla både medarbetare och enhet, du kan prioritera och även leda genom förändring. Vi värdesätter erfarenhet av och engagemang för att utföra arbetet i ett kvalitetsledningssystem. Du bör vara disputerad inom relevant område och ha högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vidare har du minst fem års laboratorievana och erfarenhet från kliniska studier. Erfarenhet från regulatoriskt arbete och av biobankning är meriterande. Du har goda muntliga och skriftliga språkkunskaper i både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Intervjuer sker den 10/2.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10340
Kontakt
  • FoUUI-direktör, Caterina Finizia , 070-7690464
Facklig företrädare
  • Vision, Aiste Lindqvist, 072-2250011
  • SACO, Reza Asadian Falahieh , 073-0757946
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-01-27

Tillbaka till lediga jobb