Sjukhusen i väster, Ortopediavdelning 3, Kungälv

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Hej!
Nu söker vi dig som vill arbeta tillsammans med oss!
Vi är en ortopediavdelning som nu satsar stort och brett! Vår målsättning är att bli en avdelning som är i framkant med en bra arbetsmiljö och en patientsäker vård. Vi har redan kommit en bra bit på väg och nu vill vi ha fler medarbetare till vår härliga avdelning.

Mer om oss
För snart två år sedan flyttade vi in i en av Sveriges mest moderna vårdavdelningsbyggnader. Avdelningen har 28 vårdplatser där alla patienter har ett eget rum inklusive badrum. Miljön är fräsch och lättarbetad. Avdelningen inriktar sig på bred ortopedisk vård, både akut och planerad. Hos oss vårdas patienter som genomgått elektiv proteskirurgi såsom höft-, knä- och axelkirurgi men också patienter med akuta tillstånd efter trauma och olycksfall, till exempel extremitetsfrakturer. Även patienter med rygg- och smärtproblematik vårdas på avdelningen.

I vår nysatsning ingår planer på att utöka den elektiva ortopedin samtidigt som vi fortsätter ta emot och vårda akuta ortopedpatienter. I denna nysatsning ingår även att tydligt förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare genom att utöka antalet medarbetare för att ha en mer personaltät och patientsäker vård.

Vår målsättning är att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet och att hela tiden sträva efter att bli lite bättre när det handlar om patientsäkerhet, patientnöjdhet och arbetsmiljö.

Hos oss är vi måna om att ha ett gott och tryggt arbetsklimat och ett tätt samarbete, vi stöttar och finns för varandra både bra och mindre bra dagar.
Dina blivande kollegor är ett härligt gäng som är omtänksamma både mot patienter, anhöriga och varandra och tillsammans gör vi avdelningen till en plats där alla ska trivas.

Arbetsuppgifter
Som nattsjuksköterska hos oss får du möjlighet att arbeta brett inom området ortopedi och du blir en viktig del i vårt förändrings- och förbättringsarbete.

Vårt mål är att alla nyanställda ska komma in i arbetet på ett så bra sätt som möjligt, därför får du en individuellt anpassad introduktionsplan.

Vad kan vi erbjuda?
- En extra lönesatsning har gjorts under 2022
- Flexibel tjänstgöring och arbete en helg av tre
- Mentorsjuksköterska
- Karriärutveckling
- Möjlighet, inget krav, till rotation till annan enhet eller arbete dag/kvällstid på egen enhet
- Friskvårdsbidrag 2000 kr/år
- Kompetenta och härliga kollegor

Under 2022 har man gjort en riktad lönesatsning på sjuksköterskor inom dygnetruntvården. Lönesatsningen har gett dessa sjuksköterskor en markant löneökning och en höjd ingångslön för nyanställda.

Vårt mål är att alla nyanställda ska komma in i arbetet på ett så bra sätt som möjligt, därför får du en individuellt anpassad introduktionsplan. Vi har dessutom anställt en mentorsjuksköterska med gedigen erfarenhet från verksamheten som kommer att lotsa och stötta nya medarbetare genom introduktionen, samt finnas till hands efter introduktionen för uppföljning och för att ge stöd och råd.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har ett stort intresse av att arbeta inom akutsjukvården. Det är meriterande om du har erfarenhet av ortopedisk eller geriatrisk vård och är van vid att ta ansvar och egna beslut.

Du tycker om utmaningar, har förmåga att fatta snabba beslut och du kan hantera akuta situationer på ett lugnt och metodiskt sätt. För dig är god samarbetsförmåga, glädje att arbeta i grupp och ett gott bemötande av såväl patienter som arbetskamrater en självklarhet. Det är också viktigt att du kan arbeta självständigt.

Att arbeta på en vårdavdelning är ett lagarbete och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Hoppas att just du vill bli vår nya kollega!

Kliniskt basår
För dig som är nyutexaminerad sjuksköterska/röntgensjuksköterska erbjuder vi Kliniskt basår under det första året i din tillsvidareanställning. Kliniskt basår innehåller föreläsningar, processorienterad omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Det ingår även att gå bredvid i andra verksamheter, för att du ska få en bredare förståelse för sjukhuset där du arbetar. Detta är en satsning som görs för att ge dig möjlighet att ytterligare utvecklas i din profession och bygga upp din yrkesidentitet.

Övrigt
Intervjuer och tillsättning kommer ske löpande under annonseringstiden, så tveka inte på att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad C:a 75 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9891
Kontakt
  • Helén Gustafsson, vårdenhetschef, 070-0825929
  • Linda Hoserius, vårdenhetschef, 072-2034056
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0303-988 44, vardforbundet.ksh@vgregion.se
Publicerat 2023-01-10
Sista ansökningsdag 2023-04-06

Tillbaka till lediga jobb