Habilitering & Hälsa, Habilitering vuxen, Borås

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för vuxna som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning
Vi söker nu en kurator till ett av våra vuxenteam på Habiliteringen i Borås. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 100%. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som kurator hos oss är du en viktig medarbetare i teamet. Arbetet är variationsrikt. Arbetsmetoderna är utredande och behandlande. Insatserna ges företrädesvis till patienten men kan också innefatta konsultativa insatser till viktiga personer för patienten i dennes närmiljö. Samverkan och nätverksarbete med andra vårdgivare som är aktuella i patientens vardag är också en frekvent förekommande arbetsuppgift. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och insatserna ges individuellt eller i grupp under avgränsade behandlingsperioder. Arbetet sker främst i verksamhetens lokaler men kan vid behov även ges i patientens närmiljö. Du erbjuds introduktion, kollegial handledning, möjlighet till yrkeshandledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete med andra kuratorer inom Habiliteringen i regionen.

Kvalifikationer
Du som söker skall vara utbildad socionom, och ha gått socionomprogrammet. Erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper samt kännedom om kognitiva nedsättningar och dess konsekvenser i vardagen är en fördel. Erfarenhet  av att ha arbetat i tvärprofessionella team är meriterande. Som person behöver du ha en positiv inställning till arbete i tvärprofessionella team, som innebär ett nära samarbete och delande av kunskaper och erfarenhet. 
Du behöver också ha ett uttalat patientfokus som du använder bland annat vid valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Du måste i ditt arbete hos oss ha god förmåga att reflektera över ditt arbete i dialog med kollegor och ledning. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete, flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Habilitering Borås vuxen är en specialiserad verksamhet med bred och djup kompetens för våra målgrupper som innebär att bedriva kunskapsbaserad vård men också att våga prova nya arbetssätt.
Vårt upptagningsområde inkluderar kommunerna i Södra Älvsborg och arbetsplatsen är belägen i Borås. Vi ger insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt förvärvade varaktiga funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen.
Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom kommunerna, hälso- och sjukvården och olika myndigheter. 
Professioner som ingår i vuxenteamen i Borås/Alingsås är kurator, psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, logoped, sjuksköterska, läkare och dietist. 
 
Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med att utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupp. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh

Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut. Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
B-körkort är önskvärt, då arbetet kan medföra resor i tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9307
Kontakt
  • Marlen Österman, enhetschef, 0722-097932,033-6162602
  • Ann Hägglund, kurator, 033-6162630
  • Elin Eriksson, kurator, 033-6162611
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR, 070-2554919
Publicerat 2022-11-24
Sista ansökningsdag 2022-12-09

Tillbaka till lediga jobb