Skaraborgs Sjukhus, Vuxenpsykiatri psykiatriska kliniken SkaS

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Vill du vara med och bygga Sveriges bästa psykiatriska klinik och samtidigt få njuta av det enkla livet i en av Sveriges vackraste städer?

Vi är en komplett psykiatrisk klinik med tydlig framåtanda som arbetar för att våra patienter ska få vård i toppklass och att våra medarbetare ska trivas och utvecklas! Flera forskningsprojekt drivs på kliniken och utbildning av yngre kollegor är en självklar och prioriterad del av vårt arbete. 

Förra året flyttade hela slutenvården, akutverksamheten och en psykiatrisk öppenvårdsmottagning till helt nybyggda anpassade lokaler i Skövde. Psykiatrihuset, som är ett av Sveriges modernaste, sammanbinds med den somatiska vården för att underlätta samarbete och erbjuda bästa vård för våra patienter

Psykiatriska kliniken på Skaraborgs Sjukhus, del av Västra Götalandsregionen

Skaraborgs Sjukhus har idag verksamhet i Mariestad, Falköping, Lidköping och Skövde och här arbetar ett trettiotal specialiteter. Sjukhuset är en del Västra Götalandsregionen och ansvarar för vård av ca 270 000 invånare i de östa delarna av regionen som gränsar mot Region Jönköping, Örebro och Värmland. Skaraborgs sjukhus har AT-läkare anställda i Lidköping och Skövde och tar emot kandidater från Läkarprogrammet i Göteborg.

Psykiatriska kliniken på Skaraborgs Sjukhus är en komplett psykiatrisk klinik som innefattar allmänpsykiatrisk verksamhet, LARO-mottagning, rättspsykiatrisk vård, äldrepsykiatri, ECT och rTMS och ätstörningsvård. Vår verksamhet består av slutenvård med dygnet runt-öppen akutmottagning i Skövde samt psykiatrisk öppenvårdsverksamhet i Mariestad, Falköping, Lidköping och Skövde. Vår rättspsykiatriska enhet är belägen i Falköping i en modern välanpassad byggnad med 24 vårdplatser där även rättspsykiatrisk öppenvårdsverksamhet bedrivs.

Vi söker nya medarbetare till vår Psykiatriska öppenvårdsmottagning i Mariestad!

Vi söker nu överläkare som vill ingå i vår läkargrupp med utgångspunkt från vår psykiatriska öppenvårdsmottagning i Mariestad. Mariestad är en vacker stad i norra delen av Skaraborg belägen vid Vänerns strand. Orten gränsar till Region Värmland och Örebro och här finns goda transportförbindelser med större städer. Ett liv i Skaraborg präglas av fantastisk natur, trygghet och enkelhet.

Mottagningen ligger i moderna välanpassade lokaler på sjukhuset i Mariestad och här arbetar ca 30 medarbetare som vårdar drygt 1000 patienter. Arbetet sker i diagnostiska team med olika professioner där du som överläkare leder arbetet. Mottagningen har även vardagar ett akutuppdrag som hanteras av ett välfungerande mobilt team och dagsjukvård. På mottagningen finns andra specialistkollegor samt underläkare och kontakt med klinikens övriga läkargrupp sker kontinuerligt flera dagar i veckan med avstämningar samt gemensamma större och mindre utbildningsmoment. Karakteristiskt för Psykiatrimottagningen i Mariestad är korta beslutsvägar och ett gott samarbetsklimat både inom mottagningen och med vårdgrannar.

Vad kan vi erbjuda?

Kliniken erbjuder en konkurrenskraftig lön och flexibilitet för individuella önskemål och behov. Hos oss har du som överläkare möjlighet att komma med önskemål kring din arbetssituation. Du kommer uppleva korta beslutsvägar, högt i tak, plats för fortbildning, ambition och en nybyggaranda med sikte på att bygga Sveriges bästa psykiatriska klinik.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom området psykiatri. Meriterande är tidigare erfarenhet som överläkare. Som person har du god samarbetsförmåga. Du kan även planera, organisera, prioritera och driva ditt eget arbete såväl som leda andra på ett bra sätt. Du har ett gott omdöme och kan kommunicera på ett tydligt sätt.

Vi lägger mycket stor vikt vid att du som person har egenskaper som väl passar in i vår verksamhet samt till din förmåga att handleda, sprida kunskap samt viljan att samarbeta med resten av kollegorna och personal.

Övrigt

Vid tillsättning inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan hanteras av arbetsgivaren.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %, 40 h/v
Ort Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9122
Kontakt
  • Sara Ekström, sara.ekstrom@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, 0500-431000(vxl)
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb