NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri, Sektion 1, Avdelning 57

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Är du legitimerad sjuksköterska med intresse för den vuxenpsykiatriska slutenvården? Då vill vi gärna läsa din ansökan!

Om avdelning 57
Avdelning 57 är en allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning med tonvikt på akuta kristillstånd och tillhör den vuxenpsykiatriska slutenvården, placerad på NÄL i Trollhättan. Vi har totalt 14 vårdplatser och vårdar patienter enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) eller Lagen om Psykiatrisk tvångsvård (LPT).

Vi utreder, diagnostiserar och behandlar patienter med akuta psykiatriska tillstånd och sjukdomar, där tillstånden kräver inneliggande specialistvård. Avdelningen är specialiserad mot personlighetssyndrom och jobbar med konceptet BI – brukarstyrd inläggning.

Målet med vården är att ge patienten ett optimalt dagligt liv. Vi ser människan utifrån en helhetssyn som tar hänsyn till såväl fysiska som psykiska och sociala aspekter, något som återspeglas i vårt utbud av behandlingsformer för att möta den enskilda människans behov på rätt nivå.

Arbetsgruppen består av läkare, kurator, specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor och undersköterskor med vidareutbildning i psykiatri. På vår avdelning sätter vi arbetsmiljö och vårdmiljö högt på agendan. Vi arbetar systematiskt kring daglig styrning och verksamhetsutveckling som i sin tur möjliggör en kontinuerlig utveckling av vårdkvalité och patientsäkerhet.

Om tjänsten
Behandlingsarbetet består av sedvanliga sjuksköterskeuppgifter. Som sjuksköterska ingår du i teamet och arbetar utifrån kontaktmannaskap, där patienten, kontaktpersonen och läkaren tillsammans planerar vården. En viktig drivkraft i vårdarbetet är patientens egen motivation och vilja till förändring. Vi har schemalagd arbetstid varannan helg.

Annonsen avser ett vikariat för nattjänstgöring med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

  • Legitimerad sjuksköterska
  • Du är öppen för förändringar och villig att bidra till utveckling av verksamheten
  • Vi värdesätter den personliga lämpligheten där egenskaper som flexibilitet och god social kompetens med humor och ett positivt tänkande ligger i fokus.

Kliniskt basår
Som nyutexaminerad sjuksköterska ingår du i Kliniskt basår med regelbundna mentorsamtal på avdelningen. Läs mer om det kliniska basåret här: Ny i din yrkesroll - NU-sjukvården (nusjukvarden.se)

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9045
Kontakt
  • Micaela Hektor, Avdelningschef, 010-4350571
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, vxl.010-4350000
Publicerat 2022-11-30
Sista ansökningsdag 2022-12-14

Tillbaka till lediga jobb