Skaraborgs Sjukhus, M1, Lungmedicin och neurologi

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Är du intresserad av lungmedicin/medicin och vill vara med i en utveckling av verksamheten? Då kanske du vill bli en av oss på lungmedicin!

Vi erbjuder

Arbetet hos oss är utmanande och omväxlande, eftersom vi bedriver både planerad och akut sjukvård. För oss är det viktigt med kompetensutveckling, ständiga förbättringar och friskvård. Därför arbetar vi ständigt med att personalen ska kunna frigöras en viss procent från sitt ordinarie schema. Detta för att få möjlighet till egen kompetens- och verksamhetsutveckling. Allt för att kunna erbjuda den bästa vården för våra patienter, såväl som en stimulerande arbetsmiljö för våra medarbetare. Om du vill gå vidare i karriären finns möjlighet till vidareutbildning.

Vi söker

Fler flexibla, kreativa, skickliga och omtänksamma medarbetare som gillar att jobba i en lärorik miljö tillsammans med kompetenta kollegor. Trivsel och gemenskap med kollegor är något vi lägger fokus på för att ha nöjda medarbetare därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och teamkänsla. Vi vill att du som arbetar hos oss ska känna att du gör skillnad varje dag.

Godkänd sjuksköterskeexamen är ett krav för tjänsten och har du några års arbetslivserfarenhet är det meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vi på lungmedicin och medicinavdelningen

Lungmedicinskt centra på Skaraborgs Sjukhus består av lungavdelningen, lungmottagningen samt allergicentrum. På lungavdelningen görs både akuta och planerade utredningar samt behandlingar av patienter med lungsjukdomar. Den största patientgruppen är lungcancer och KOL. Den vård patienterna får hos oss innefattar bland annat, dränage-, syrgas- och ventilatorbehandling, hostmaskin och tracheostomivård samt palliativ vård. Vi har ett personcentrerat förhållningssätt på avdelningen.

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad sjuksköterska och det är meriterande med erfarenhet av lungmedicinsk specialitet. För oss är det viktigt att du drivs av att vara med och utveckla vården med patienten i centrum samt att du aktivt delar med dig av din kunskap till kollegor och lika nyfiket tar del av andras kompetens.

Längden på introduktion och bredvid gång på lungmedicin och medicinavdelningen bedöms utifrån din individuella kompetens för att du ska få en så god start som möjligt. Vid intresse kan du även få möjlighet att lära upp dig på lungmottagningen vilket ställer krav på din flexibilitet och samarbetsförmåga. 

Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete samt med gott stöd av arbetskamrater och ett närvarande ledarskap. Rekryteringsprocessen sker fortlöpande under ansökningsperioden. Välkommen att söka ett intressant och stimulerande arbete tillsammans med många kompetenta och framför allt trevliga medarbetare! Ta tillfället i akt!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Kliniskt basår är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I Kliniskt basår ingår introduktionsdagar, handlednings- och utbildningsdagar samt hospiteringsdagar. Syftet med Kliniskt basår är att skapa bra förutsättningar för nyutexaminerade sjuksköterskor att stärka sina teoretiska kunskaper och praktisera färdigheter samt växa in i sin nya profession.


Välkommen till vår arbetsplats!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ÖK
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8869
Kontakt
  • Cinikka Arthursson, enhetschef, 072-2039326
  • Ulrika Krantz, enhetschef, 072-2012556
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via vxl, 0500-431000,0500-431000
Publicerat 2022-11-09
Sista ansökningsdag 2023-05-01

Tillbaka till lediga jobb