Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Klinisk kemi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en av de största laboratorieverksamheterna i landet med cirka 600 medarbetare och omfattar laboratorierna vid Sahlgrenska, Östra och Mölndal samt NU-sjukvården, Södra Älvsborgs sjukhus och Kungälv. Klinisk kemi förser alla sjukhus i regionen samt primärvården med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet. Verksamhetsområdet är ett miljöcertifierat och ett ackrediterat laboratorium. Vi sätter stort värde på kvalitet och arbetar efter vår värdegrund "Tillsammans för patienten med patienten".

På Klinisk kemi är vi mitt inne i en spännande utmaning då vi under året har bytt våra instrument för allmän- och immunkemi till en modernare instrumentering. Laboratorierna har hög teknisk standard och stor vikt läggs vid kvalitetsarbete samt utveckling av vår verksamhet. Våra kundkontakter är både inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt hela Västra Götalandsregionen. Laboratoriet är både miljöcertifierat och ackrediterat.

Klinisk kemi Primärdiagnostik 1 är ett kliniskt diagnostiskt laboratorium med dygnet-runt verksamhet inom ämnesområdet Klinisk kemi. Vi har under året också infört hantering och analyser inom andra ämnesområden för laboratoriemedicin så som blododling och screening av Covid-19. 

Till Primärdiagnostik på Mölndal, Sahlgrenska och Östra söker vi dig som är på väg mot examen, ny i yrket eller dig som jobbat som biomedicinsk analytiker (BMA) i några år. Vi söker biomedicinsk analytiker med inriktning inom laboratorievetenskap. Inom Primärdiagnostik får du både bredd och möjlighet att specialisera dig. Du trivs på en högteknologisk arbetsplats och gillar att växla mellan olika sektioner, så som till exempel kemi, hematologi och koagulation.

Vad erbjuder vi? 

Vi erbjuder en stor bredd av varierande arbetsuppgifter inom flera områden, så som kemi, hematologi och koagulation. Vi arbetar också för att man ska kunna fördjupa sina kunskaper inom en eller flera ämnesområden. Är du nyutexaminerad biomedicinsk analytiker kommer du att delta i Kliniskt basår för biomedicinska analytiker. 

Arbetsuppgifter

Som biomedicinsk analytiker utför du laborativa uppgifter och rutiner som ingår i provhantering, analysering och svarsutlämning. Du tar ansvar och driver dina arbetsuppgifter i mål på egen hand, och kan även anpassa dig och omprioritera när det behövs. Att vara flexibel och kunna samarbeta med olika personer är viktiga egenskaper när man både på dag- och jourtid arbetar som team och i mindre grupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller som är examinerad BMA senast 2022. Har du erfarenhet från arbete på ett kliniskt kemiskt laboratorium och/eller hematologi är det meriterande.

Våra enheter har mycket kontakt med andra enheter inom och utanför sjukhuset vilket innebär att du behöver vara bra på att samarbeta och tydlig när du kommunicerar. Som medarbetare är du engagerad och positiv till förbättringsarbete och till att fördjupa dina kunskaper. Du har ett respektfullt och gott bemötande och medverkar aktivt till en god arbetsmiljö och samarbetsklimat. Arbetet kräver att du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i så väl tal som skrift. Du är mån om att leverera god service och kvalitet och tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg/Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8194
Kontakt
  • Enhetschef Östra, Anita Maghdori- Lundmark , 072 - 254 14 43
  • Enhetschef Östra, Chatarina Andersson, 072 - 083 78 23
  • Enhetschef Sahlgrenska, Maria Lönnquist, 070 - 080 61 66
  • Enhetschef Sahlgrenska, Ruth Wickelgren, 076 - 940 26 47
  • Enhetschef Mölndal, Maria Marcos Pettersson, 072 - 208 23 58
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Marié Alrishan, 031 - 343 12 94 - Mölndal
  • Vårdförbundet, Silvia Herrmann , 070 - 082 35 66 - Sahlgrenska
  • Vårdförbundet, Anna-Karin Attfors , 031 - 343 4961 - Östra
Publicerat 2021-12-13
Sista ansökningsdag 2022-01-17

Tillbaka till lediga jobb