Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Ryggmärgsskador

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Centralisering av Ryggmärgsskadevården i Västra Götaland har förlagts i Göteborg. Regionen/Sahlgrenska Universitetssjukhuset har också fått uppdraget Nationell Högspecialiserad Vård (NHV) förvärvade ryggmärgsskador, läs gärna mer på Socialstyrelsens hemsida, därför söker vi nu nya medarbetare till vår avdelning. Här vårdas och rehabiliteras personer som drabbats av skada eller sjukdom i ryggmärgen. Hos oss sätter vi patienten i fokus genom att arbeta personcentrerat.

Målen upprättas tillsammans med patienten i det tvärprofessionella team som du kommer bli en del av. Du får möjlighet att följa patienten från akutstadiet genom rehabiliteringsprocessen. På avdelningen råder ett öppet klimat med möjlighet till ständigt lärande tillsammans med erfarna kollegor och andra yrkeskategorier såsom fysioterapeuter, arbetsterapeuter, psykologer, kuratorer samt en sexolog med expertkunskap. Avdelningen är lokaliserad i lokaler med utsikt över Botaniska trädgården.

Vi är en avdelning som värdesätter tid för reflektion och gemenskap.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Läs gärna om två av våra sjuksköterskor på avd. 134 som är med i artiklar från 2019 och 2021 i tidskriften Framtidens Karriär Sjuksköterska.

https://sjukskoterskekarriar.se/2019/03/21/tva-olika-varldar-pa-samma-avdelning/

 https://sjukskoterskekarriar.se/2021/10/27/vi-utfor-mirakel-har/

Varför ska du välja just oss?

Jo för vi är en högspecialiserad vårdavdelning inom Rehabiliteringsmedicin som i dagsläget har tio vårdplatser där du som sjuksköterska på avdelningen ansvarar för ett mindre antal patienter/pass. Passar utmärkt för dig som till exempel är nyutexaminerad eller har lång erfarenhet och vill ändra inriktning. Vi erbjuder bredvidgång under två-fyra veckor beroende på tidigare erfarenheter.

Avdelningen bedriver ett omfattande utvecklingsarbete där bland annat arbetstidsförkortning ingår med en veckoarbetstid på 32,15 h. Detta ger mer tid till återhämtning och vila mellan arbetspassen. Vi lägger stor vikt vid individuella önskemål i schemaplaneringen. Den medicinska sekreteraren är med på alla vardagsronder dagtid och dokumenterar en gemensam anteckning för både läkare och sjuksköterska, vilket frigör tid för sjuksköterskan. Kompetensutveckling sker kontinuerligt varje vecka. Avdelningen har också tillgång till instruktör/mentor med mångårig erfarenhet.

Om arbetsuppgifter

Hos oss arbetar du med arbetsuppgifter som är vanligt förekommande för sjuksköterska och är en del av ett tvärprofessionellt team.  Fokus kommer att ligga på att utarbeta nya arbetssätt, vi arbetar även med internationell kvalitetsutveckling enligt CARF.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse av medicinsk teknik. För att trivas hos oss måste du tycka om variation både i arbetsuppgifter och tempo. Som person bör du vara flexibel, engagerad, nytänkande, tycka om att arbeta i team samt gilla nya utmaningar. Personlig mognad är viktigt.

Hör gärna av dig så berättar vi mer. Vi tror att du är den vi söker.

Välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7070
Kontakt
  • Vårdenhetschef Ann Söderberg , 031-342 87 20
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund , 070 - 020 79 21
Publicerat 2022-01-21
Sista ansökningsdag 2022-02-04

Wróć do ofert pracy