Södra Älvsborgs sjukhus, Medicinklinik

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Vill du vara med och driva utvecklingen inom njurmedicin med goda möjligheter till egen forskning på ett lagom stort sjukhus? Vi bedriver internmedicinsk och onkologisk vård med stort och hängivet engagemang. Bli en del av oss!

Om vår lediga tjänst
Som specialist inom njurmedicin på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) kommer du ansvara för vården inom vår njurverksamhet med fokus på alltmer delaktiga och självständiga patienter. Du som specialist kommer ha goda möjligheter att bidra till utvecklingen av enheten inom ditt specialistområde.

Vi bedriver forskningsverksamhet inom vårt verksamhetsområde och är stolta över att få kalla oss universitetssjukvårdsenhet vilket innebär en kvalitetsstämpel på vår forsknings- och utbildningskapacitet. Det finns goda möjligheter till egen forskning vid intresse.

Som specialistläkare hos oss kommer du hantera all förekommande njursjukvård som förväntas bedrivas på länssjukhusnivå inklusive avdelningsarbete, mottagning, dialysansvar, transplantationsutredning med mera. Jourtjänst ingår för dialysverksamheten och i övrigt beroende på kompetens, exempelvis medicinbakjour. 

I din roll som specialist kommer du arbeta med handledning och fortbildning av AT- och ST-läkare.

Vi erbjuder

  • Ett spännande uppdrag med möjlighet till stort inflytande i förändring och utvecklingsarbete inom njurmedicin
  • Arbete på ett lagom stort sjukhus med stor medicinskt bredd och närhet till specialister/kollegor
  • Goda möjligheter till forskning

Om oss
Verksamhetsområde medicin är en bred verksamhet med specialister inom allmän internmedicin, kardiologi, hematologi, lungmedicin, allergologi, njurmedicin, gastroenterologi, diabetes, endokrinologi samt onkologi. Vi är organiserad i tre sektioner; hema-onk-lungsektionen, medicinsektionen samt hjärtsektionen. Inom sektionerna finns läkarchefer, verksamhetsansvariga överläkare och vårdenhetschefer som leder utvecklingen av arbetet.

Inom verksamhetsområdet medicin har vi en heltäckande njurmedicinsk verksamhet med ca 85 st hemodialyspatienter, 30 st PD-patienter och 140 st njurtransplanterade patienter. Dialysverksamheten finns på två enheter, varav båda har möjlighet till självdialys. Njurmottagning, PD-mottagning och dialysenhet ligger i direkt anslutning till vår avdelning med njurmedicinsk vård. Vi bedriver verksamhet både i Borås och Skene.

Din profil
Vi söker dig som är färdig specialist inom njurmedicin, antingen som enskild specialitet eller som tilläggsspecialitet och som har ett stort intresse för utveckling. Vi ser att du som person är strukturerad och noggrann samtidigt som du uppskattar att arbeta teambaserat. I rollen är det viktigt att du är pedagogisk och kommunikativ. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6466
Kontakt
  • Ann-Christin Snygg, verksamhetschef, 033-616 49 14, anki.snygg@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Lise-Lott Norrman, läkarförbundet, 033-616 38 35
Publicerat 2021-12-20
Sista ansökningsdag 2022-01-30

Wróć do ofert pracy