Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatrisk rehabenhet 7

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Rättspsykiatri bedriver och utvecklar specialistvård med fokus på tvärprofessionell rehabilitering. Rättspsykiatrins unika förutsättningar avseende resurser och faciliteter innebär särskilda förutsättningar för ett gediget rehabiliteringsarbete.

Rättspsykiatrin har både ett samhällskyddsansvar och ett vårduppdrag vilket innebär att vi arbetar både med säkerhet och omvårdnad.

Rehabiliteringsenhet 7 erbjuder 18 vårdplatser för patienter med omfattande psykiatrisk problematik såsom psykossjukdom och personlighetsstörning ofta med samsjuklighet som ADHD, autismspektrumstörning och missbruk.

Verksamheten arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa). CELAMs uppdrag är att bedriva forskning som utmynnar i utveckling och kompetenshöjning inom det rättspsykiatriska området.

Visionen för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Vi erbjuder

  • En omväxlande och unik arbetsmiljö i fina lokaler.
  • Kontinuerlig handledning för att du som medarbetare ska känna dig trygg och få möjlighet att trivas och utvecklas i din roll som sektionsledare.   
  • Kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till ditt arbete inom rättspsykiatrin.
  • Möjlighet att använda verksamhetens gym och aktivitetshus.    

Arbetsuppgifter

Som sektionsledare arbetar du i ett nära samarbete med vårdenhetschefen. Tillsammans arbetar ni för att kvalitetsutveckla både enheten och verksamheten i stort. Du ansvarar för den dagliga driften på enheten vilket innebär att du koordinerar och leder medarbetare i det operativa arbetet. Tillsammans med chef och medarbetare arbetar du för att upprätthålla en god arbetsmiljö och är drivande i förbättringsarbeten.

Sektionsledaruppdraget är ett tidsbegränsat uppdrag på 3 år med möjlighet till förlängning. Du har en tillsvidareanställning i grundprofessionen. 

Om dig

Vi söker dig med ledaregenskaper som har en kandidatexamen i vårdvetenskap. Du är en tydlig kommunikatör med god samarbetsförmåga och ett stort intresse för psykiatri. Du är strukturerad, effektiv och för dig är varierande arbetsuppgifter en självklarhet. Erfarenhet från arbetsledning och psykiatri är meriterande och erfarenhet från akademin/forskning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Rekrytering sker löpande under ansökningstiden. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/5938
Kontakt
  • Tf. Vårdenhetschef, Karolin Gleby , 031 - 343 79 22
Facklig företrädare
  • Vision, Sebastian Karakas, 031 - 343 79 20
  • Kommunal, Elisabeth Johansson, 031 - 343 79 30
  • Vårdförbundet, Monika Teräs, 031 - 343 79 60
Publicerat 2021-09-28
Sista ansökningsdag 2022-01-09

Wróć do ofert pracy