Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten 

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna. Klinisk kemi består numera av en organisation med cirka 600 medarbetare. Klinisk kemi förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet motsvarande 17 miljoner analyser per år. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom att analysera patientprover från olika kroppsvätskor bland annat blod, urin och cerebral spinalvätska samt tolkning av analyssvar. Vi utför också analyser i utvecklings- och forskningssyfte genom vår studiesektion och bedriver omfattande egen forskning i samarbete med akademin.

Enhet 12 är en forsknings- och utvecklingsenhet inom klinisk kemi. Arbetet utförs på ett forskningslaboratorium i nära kontakt med forskare från många olika forskningsgrupper.

Vad erbjuder vi? 

Du kommer att få möjligheten att delta i ett translationellt forskningsprojekt där vi utvecklar metoder för individualiserad cancerbehandling för patienter. Vi arbetar nära kliniken. Kvalitetsarbete, utvecklingsarbete och handledning av studenter ingår. 

Om tjänsten 

I arbetet ingår odling och in vitro behandling av patientceller och cellinjer, analys av celler med hjälp av främst flödescytometri, samt dataanalys. Molekylärbiologiska metoder (qPCR, immunokemi) och mikroskopering kan förekomma. Samordning av projekt med övriga gruppmedlemmar, samt inblandade klinisk personal ingår.

Om dig

Du är utbildad biolog. Vi söker dig som är nyfiken och engagerad, och som arbetat något eller några år sedan din grundexamen. Dokumenterad erfarenhet av cellodling och flödescytometri är krav. Du måste kunna uttrycka dig obehindrat på engelska. Kunskaper i immunofärgning är meriterande. 

Det är viktigt att du är noggrann, kan samarbeta och har god kommunikationsförmåga. Vidare har du en serviceinriktad attityd och ett stort engagemang. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten avser en allmän visstidsanställning, 11 månader. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3771
Kontakt
  • Överbiolog, Pegah Johansson, 070 - 270 18 46
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Camilla Brantsing, 031 - 342 77 07
  • SACO, Henrik Ryberg , 031 - 342 77 07
Publicerat 2021-06-08
Sista ansökningsdag 2021-06-22

Tillbaka till lediga jobb