Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Genetisk analys och bioinformatik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhetsområdet Klinisk genetik och genomik vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har totalt cirka 110 medarbetare inom ett stort spann av yrkeskunnande, bland annat läkare, genetiska vägledare, undersköterskor, vårdadministrativ personal, biomedicinska analytiker, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Den laborativa verksamheten, som ingår i Centrum för Medicinsk Genetik, utför majoriteten av all genetisk analys inom VGR. Verksamheten präglas av förändringsarbete och utveckling både avseende arbetssätt och införande av ny kunskap inom förvärvad och ärftlig cancer, fosterdiagnostik samt sällsynta sjukdomar.

Enheten för Genetisk Analys och Bioinformatik (GAB) ingår i centrumbildningen och inom enheten arbetar molekylärbiologer, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Teknikutvecklingen sker mycket snabbt. Storskalig sekvensering (next-generation-sequencing, NGS) har ett flertal applikationer inom humangenetik för identifiering och klassificering av förvärvade och medfödda sjukdomar, samt inom mikrobiologin för smittspårning och epidemiologi. Verksamheten har implementerat NGS med ett fortsatt stort behov av utveckling samt implementering av nya bioinformatiska flöden för att möta vårdens behov.

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete inom en verksamhet med en snabb teknisk utveckling, i gränslandet mellan forskning och klinisk tillämpning.

Om tjänsten

Vi erbjuder en tillsvidareanställning för en erfaren person med stark bakgrund i bioinformatik, metodutveckling och programmering. I tjänsten ingår analys av komplexa genomiska dataset från NGS sekvensering inom kliniska- eller forskningsfrågeställningar.

Fokus ligger på vidareutveckling och automation av stabila bioinformatiska processer men också utveckling av helt nya metoder i samarbete med forskargrupper eller diagnostiska team bestående av läkare, molekylärbiologer och biomedicinska analytiker. Utöver detta involverar tjänsten också hantering och lagring av genomisk data, samt kvalitet och säkerhetsfrågor. Tjänsten innefattar också ett nära samarbete med befintlig infrastruktur inom NGS i Göteborg: Bioinformatics Core Facility vid Sahlgrenska akademin samt det nationella precisionsmedicin-projektet Genomic Medicine Sweden.

Du kommer arbeta i projekt tillsammans med andra, där du representerar din funktion. Vi ser gärna att du kontinuerligt söker efter förbättrade arbetssätt, både när det gäller ny teknik/metodologi och de processer som följer det medicinska behovet.

Om dig

För behörighet krävs en masterexamen i bioinformatik eller närliggande fält med goda kunskaper i metodutveckling och kodning i Bash, Perl och/eller Python. Även erfarenhet av arbete i UNIX/Linux miljö är ett krav.

Erfarenhet av projektledning är meriterande liksom erfarenhet av HTML, Java ochSQL. samt utvecklingsarbete med Nextlow och/eller Snakemake. En doktorsexamen i bioinformatik eller relevant närliggande område är meriterande. Då arbetet sker inom sjukvården ser vi helst att du behärskar svenska språket väl både i tal och skrift.

Vi söker dig som är ansvarsfull, har god samarbetsförmåga och ett engagemang för utveckling  och struktur. Verksamheten bygger på en matrisorganisation där lyhördhet och flexibilitet är viktiga egenskaper i mötet med varierande frågeställningar, komplexa analyser och en verksamhet som är i förändring. Då arbetsuppgifterna innefattar att upprätta och upprätthålla samarbeten både med forskare, sjukvårdssektorn och IT-enheter läggs stor vikt vid kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Varmt välkommen men din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3720
Kontakt
  • Enhetschef, Kina Höglund , 076 - 136 92 09
  • Sektionsledare, Anders Lind , 073 - 981 07 13
Facklig företrädare
  • SACO, Helena Kristiansson , 031- 342 10 00
Publicerat 2021-06-04
Sista ansökningsdag 2021-06-18

Tillbaka till lediga jobb