Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Vårdhygien

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Är du intresserad av att förebygga vårdrelaterade infektioner och arbeta för att förebygga smittspridning? Vill du arbeta strategiskt och långsiktigt i samarbete med chefer på sjukhus, i kommunal vård och primärvård? Är du intresserad av regionalt och nationellt samarbete i vårdhygieniska frågor? Tycker du om att arbeta i team med andra kunniga och professionella  medarbetare? Då passar arbetet som hygiensjuksköterska dig!

Enheten för Vårdhygien på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de sammanlagt fyra vårdhygieniska enheterna som stödjer Västra Götalandsregionen som vårdgivare i att säkerställa en vård av god kvalitet med en god vårdhygienisk standard. Vårt huvuduppdrag är att förebygga vårdrelaterade infektioner och förhindra smittspridning.

Enheten är rådgivare till chefer i vårdhygieniska frågor samt informerar, utbildar och ger råd till samtliga personalkategorier i vården. Vi bistår också med hjälp i smittspårningar och utarbetar vårdhygieniska rutiner. Arbetet innebär både handläggning av akuta vårdhygieniska frågeställningar och problem men också långsiktigt strategiskt arbete riktat mot beslutsfattare inom våra uppdragsområden. Enheten har pågående forskningssamarbeten och ett flertal medarbetare deltar i regionala och nationella arbetsgrupper. Vi har ett stort undervisningsuppdrag riktat både mot medarbetare inom vården men också mot Sahlgrenska Akademin och ett kontinuerligt pedagogiskt förbättringsarbete bedrivs på enheten.

Enheten arbetar i Göteborg och södra Bohuslän för verksamheterna inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kungälvs sjukhus, Capio Lundby sjukhus, Frölunda Specialistsjukhus, Angereds Närsjukhus, Carlanderska sjukhuset, kommunal vård och primärvård. Arbetsresor inom Göteborg och regionen samt i övriga Sverige förekommer.

På enheten tjänstgör hygienläkare och hygiensjuksköterskor samt en assistent. Vi arbetar i team och ett fortgående utvecklings- och kvalitetsarbete bedrivs på enheten som också har ett nära samarbete med Smittskyddsenheten i VGR och Infektionskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att få arbeta både med akut problemlösning och rådgivning till vårdens medarbetare och chefer men också arbeta mer strategiskt med alla frågor som rör vårdrelaterade infektioner och smittspridning inom vården. Du kommer också att få ägna mycket tid åt undervisning samt även delta i regionala upphandlingar.

Du kommer vidare att få goda möjligheter till såväl professionell som vetenskaplig utveckling, inkluderande kurser och utbildningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har goda kunskaper i svenska språket. Du ska ha några års erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom slutenvård, öppenvård eller kommunal vård. 

Meriterande om du har en examen som specialistsjuksköterska. Vi värdesätter även erfarenheter av projekt- eller utvecklingsarbete, undervisning, forskning, handledning, arbete i ledande befattning, pedagogisk utbildning och forskningsutbildning.

Personliga egenskaper

Som person ser vi gärna att du har lätt för att samarbeta i team, både som teamledare och medlem. Du är också van att prioritera, ta initiativ och organisera ditt arbete självständigt. Du behöver ha en god planeringsförmåga och vara flexibel, noggrann och serviceinriktad. Viktigt är också god förmåga att kommunicera, entusiasmera och förmedla kunskap eller information till olika yrkesgrupper inom sjukvården, både medarbetare och chefer på alla nivåer.

Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2249
Kontakt
  • Enhetschef, Nahid Kondori, 070 - 082 58 04, 031 - 343 42 26
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg , 070 - 264 94 70
Publicerat 2021-04-07
Sista ansökningsdag 2021-04-18

Wróć do ofert pracy