Habilitering & Hälsa, Habilitering vuxen, Skövde

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering vuxen ger hälsofrämjande insatser till vuxna som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvade hjärnskador. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.

Beskrivning
Habilitering & Hälsa har ett uppdrag att utvecklas som kunskapscentrum för vuxna som har en medfödd eller förvärvad funktionsnedsättning. Målgruppen har ofta nedsatt autonomi och har behov av samverkande insatser från flera olika vårdaktörer och myndigheter.
En del i arbetet är att vägleda patienten inom övrig hälso- och sjukvård samt att vara en naturlig samarbetspartner för primär- och sjukhusvård med specialistkompetens kring neurologisk, intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. 

Vi söker nu dig som vill bidra med din kompetens i somatiska frågeställningar och hälsoproblem och är intresserad av att arbeta med personer inom våra målgrupper.
Om du vill arbeta deltid, eller kanske kombinera din nuvarande tjänst/uppdrag med tjänsten hos oss är vi öppen för diskussion och olika lösningar och tjänstegrad. Vi arbetar dagtid på vardagar och i tjänsten ingår inga jourer. 

Välkommen med din ansökan! 

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för att uppmärksamma och handlägga patientens medicinska behov relaterat till funktionsnedsättningen och är konsult till andra professioner i medicinska frågeställningar. Du arbetar med både habilitering och rehabilitering utifrån patientens behov medicinskt, socialt, pedagogiskt och psykosocialt tillsammans med övriga professioner i de tvärprofessionella teamen. I tjänsten ingår att ge patienten och dennes omgivning ökad kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser. Vissa målgrupper följs enligt nationella kvalitetsprogram där läkaren har en given roll. Du får möjlighet att vara med och utveckla verksamheten och nya arbetssätt utifrån habiliteringens målgrupp och uppdrag. Tillsammans med specialist i psykiatri, sjuksköterska och dietist kommer du att ingå i enhetens medicinska resurs.
Samarbete och nätverk finns med läkare, sjuksköterskor och dietister inom övriga delar i Habiliteringen VGR.

Kvalifikationer
Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i rehabiliteringsmedicin, neurologi och/eller allmänmedicin. Erfarenhet av att arbeta med personer ur våra målgrupper är meriterande samt förståelse för vad kognitiva nedsättningar ger för svårigheter i vardagen. Du ska vara trygg i att arbeta både i team och självständigt, ha en god social kompetens och samarbetsförmåga samt ett personcentrerat arbetssätt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder
- Ett utmanande och meningsfullt arbete där du kan utvecklas i din yrkesroll.
Här får du använda både bredd och spets inom ditt yrkesområde i samverkan mellan patient, närstående och andra professioner
- En trevlig arbetsmiljö och engagerade kollegor med hög kompetens 
- Ett variationsrikt arbete med möjlighet att delta i utvecklingen av verksamheten och arbetssätt
- Kompetensutveckling utifrån dina och verksamhetens behov
- Gemensamma förmåner för alla medarbetare inom Västra Götalandsregionen  

Övrigt 
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Rekryteringen sker löpande och du kan komma att bli kallad på intervju innan ansökningstiden gått ut. Du kan läsa mer om Habilitering & Hälsa på https://www.vgregion.se/hoh

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40-100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1983
Kontakt
  • Christina Davidsson, enhetschef,, 0767-68 66 94
  • Karin Pettersson, överläkare/psykiater,, 0500-49 98 80, 070-020 78 33
Facklig företrädare
  • Västra Götalands läkarförenings kansli,, 031-81 86 30
Publicerat 2021-03-25
Sista ansökningsdag 2021-04-29

Wróć do ofert pracy