Södra Älvsborgs sjukhus, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Verksamhetsbeskrivning

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) består av tre öppenvårdsmottagningar, med ett allmänpsykiatriskt uppdrag, i Alingsås (Mitten-Älvsborg), Borås och Skene. Vår neuropsykiatriska mottagning och Akutenheten, dvs akutmottagning, heldygnsvård och mellanvård, är placerade i Borås. Till kliniken hör också en åldersövergripande Ätstörningsmottagning.

Kliniken har en grundsyn när det gäller patienter och deras familjer som bygger på ett såväl medicinskt som kognitivt, utvecklingspsykologiskt, psykodynamiskt och systemteoretiskt synsätt och innefattar nationella och kliniska riktlinjer. Vi arbetar utåtriktat med samarbetspartners som skola, socialtjänst, habilitering, barnmedicin, ungdomsmottagning och vuxenpsykiatrin.

På Elinsdalsmottagningen arbetar cirka 50 personer inom befattningarna psykolog, socionom, läkare, sjuksköterska och sekreterare. Läkarna och sekreterarna är anställda på andra enheter inom sjukhuset men arbetsleds av mottagningens vårdenhetschefer. Mottagningen är uppdelad i teamen allmänpsykiatri, ADHD (uppmärksamhetsstörning/hyperaktivitet), DBT (dialektisk beteendeterapi) och PTSD (posttraumatisk stressyndrom).

Om uppdraget

Nu söker vi en vårdenhetschef som i samledarskap med en annan vårdenhetschef vill leda och utveckla Elinsdalsmottagningen. Mottagningen har samledarskap då Västra Götalandsregionen har ett normtal på 10 – 35 medarbetare per chef för att ge cheferna förutsättningar att lyckas i sin roll och skapa förtroendefulla relationer till sina medarbetare.  

En viktig del i vårdenhetschefens uppdrag är att skapa bra förutsättningar för arbetsglädje och en god arbetsmiljö på enheten. Klinikens medarbetare har hög kompetens som ska bevaras och vidareutvecklas, därför är det av stor vikt att ständigt utveckla och motivera dina medarbetare samt stärka deras medarbetarskap.

Som chef företräder du arbetsgivaren och har verksamhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö inom din enhet. Du är direkt underställd verksamhetschefen och en aktiv deltagare i klinikens ledningsgrupp där ni tillsammans ansvarar för utvecklingen av verksamheten samt klinikens kvalitets-, verksamhets- och produktionsmål.

Din profil

Du som söker tjänsten har erfarenhet av chef- och ledarskap samt en för arbetsgivaren relevant universitets- eller högskoleexamen. Erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatri är meriterande.

Du har ett stort intresse för barn och unga, är prestigelös och trivs med att samarbeta med andra. Vidare har du ett processorienterat synsätt, vågar tänka i nya banor och ser förändringar som en positiv utmaning.

Som person har du förmåga att ta initiativ, se till helheten och på ett ansvarsfullt sätt arbeta utifrån uppsatta mål. Du har ett tydligt ledarskap med mycket god social och kommunikativ förmåga.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1961
Kontakt
  • Ewa Hedström, 033-616 4465
Facklig företrädare
  • Ulrika Olofsson, Vårdförbundet, 033-616 19 65
  • Margareta ”Maggan” Hermansson, Kommunal, 033-616 20 45
  • Marie Olausson, Psykologförbundet, 033-616 49 24
  • Sarah Hall, Akademikerförbundet SSR, 033-616 49 34
Publicerat 2021-03-24
Sista ansökningsdag 2021-04-14

Wróć do ofert pracy