Regionhälsan Psykologenheten Fyrbodal för mödra- och barnhälsovård

Regionhälsan är en förvaltning med verksamheter som har stor bredd och inriktning på regiongemensamma vårdverksamheter samt hälsofrämjande nära vård. Bli en del av oss och var med och utveckla vår verksamhet.

Starta karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Vi satsar på psykologernas utveckling och erbjuder ett sammanhållet PTP-program! (Praktisk tjänstgöring för psykologer) Varmt välkommen att söka PTP hos oss!

Om oss

Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård i Fyrbodal är tillsammans med övriga enheter i regionen en verksamhet i utveckling. Enheten är organiserad inom Hälso- och specialistvård barn och unga. Tillsammans är vi fem psykologenheter i regionen med psykologer som enhetschefer och en psykolog som områdeschef.

Vårt uppdrag är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos barn genom insatser till blivande föräldrar och familjer med barn i förskoleåldrarna. Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser. Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård i Fyrbodal är en enhet som består av 13 psykologer som arbetar inom 15 kommuner.

En bra arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Hälsofrämjande aktiviteter uppmuntras och friskvårdsbidrag erbjuds alla inom enheten.

Om arbetet

Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser med fokus på barns psykiska hälsa och utveckling samt föräldrastöd. Arbetet är omväxlande och under din PTP-tjänstgöring kommer du under handledning samarbeta med övrig personal inom mödra-och barnhälsovården med arbetsuppgifter som bland annat konsultation till personal inom mödrahälsovård och barnhälsovård, ge föräldrastöd individuellt och i grupp, att bedriva psykologisk behandling av korttidskaraktär samt att utföra bedömnings-och utredningsarbete av små barns utveckling och beteende.

Via PTP-programmet kommer du få möjlighet att delta i utbildningsseminarier samt regelbundet träffa de övriga PTP-psykologerna.

Placeringen kommer att vara på Trollhättans mottagning, där du kommer att ha närhet till din handledare, kollegor och ingå i teamarbetet.

Om dig

Du skall ha en psykologexamen och kunna uppvisa ditt examensbevis vid start av PTP-tjänstgöring.

Som person är du självständig men tycker om att samarbeta och trivs med det. Du behöver vara flexibel för att trivas med vårt varierade arbete och har ett professionellt arbets- och förhållningsätt.

Meriterande är kunskap och intresse för normmedvetenhet kring kön och sexualitet.

Villkor

PTP-psykologtjänsten är en visstidsanställning på heltid under 1 år. PTP-tjänstgöring får ej påbörjas utan att ha erlagt psykologexamen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-16
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1938
Kontakt
  • Mona Bryggman, Enhetschef , 0700 - 82 32 58
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, 0705 - 08 67 81
Publicerat 2021-03-26
Sista ansökningsdag 2021-04-09

Wróć do ofert pracy