NU-sjukvården, Område III

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Området III omfattar Barn- och ungdomsklinik, Barn-och ungdomspsykiatri, Kvinnoklinik, Bild- och Funktionsmedicin och Vuxenpsykiatri med totalt ca 1700 anställda som arbetar inom området, varav cirka 220 vid Barn och ungdomskliniken.


Vi söker en verksamhetschef till barn- och ungdomskliniken
Barn och ungdomskliniken inom NU-sjukvården utgör en av landets största barnkliniker. Verksamhetens slutenvård är lokaliserad till NÄL. Neonatalavdelningen, som har 12 vårdplatser, är nybyggd och erbjuder kvalificerad neonatal intensivvård som kan möta den moderna neonatalvårdens krav och utveckling. Övrig slutenvård för barn (somatisk vård) bedrivs på avdelning med 17 vårdplatser.
Alla barn och ungdomar som kräver slutenvård, oavsett diagnos, erbjuds vård på barn- och ungdomsklinik. Mottagningsverksamheten, som innefattar dagsjukvård, planerad vård och under kontorstid är jourmottagning förlagd till NÄL och Uddevalla sjukhus. Akutbesök under jourtid handläggs på Akutmottagningen, NÄL.


Arbetsuppgifter
Verksamhetschefen är underställd områdeschefen för Område III. Du ingår i områdets ledningsgrupp och har utifrån ett helhetstänkande det samlade ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi för kliniken.

Du ansvarar också för utveckling av klinikens ledningssystem, verksamhetsutveckling, produktions- och resursplanering och att driva det systematiska arbetsmiljöarbetet.


Kvalifikationer
Vi söker en verksamhetschef med ett engagerat ledarskap som vill lägga stor vikt på att utveckla vårdens innehåll tillsammans med engagerade chefer och medarbetare på kliniken.
Vi söker dig med goda chefs och ledarerfarenheter. Du har relevant akademisk utbildning och har gärna erfarenhet från barnsjukvård.

Vi söker en trygg ledare som är tydlig och kommunikativ. Du tar ansvar och skapar resultat. Du har förmåga att utveckla kliniken i dialog med medarbetarna och ta vara på deras olika kompetenser. Du är van att agera i ledningsgrupp och kan dela med dig av din kunskap och ditt engagemang både i områdets ledningsgrupp och i den klinikledning du själv leder.

 

Välkommen med din ansökan! 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1813
Kontakt
  • Rose-Marie Sandberg, Områdeschef, 010-435 62 10
Facklig företrädare
  • Victor Gustafsson, SACO, 010-435 00 00
  • Vårdförbundets kansli, 010-435 00 00
  • Boel Corneliusson, Kommunal, 010-435 00 00
  • Eva Andersen, Vision, 010-435 00 00
Publicerat 2021-03-18
Sista ansökningsdag 2021-04-08

Wróć do ofert pracy