Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Blodgivningsenheten GeBlod

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Vi behöver bli fler sjuksköterskor då vi har flera kollegor som snart går hem på föräldraledighet. Vi söker dig som tycker om att möta människor och som vill göra en förändring!

GeBlod förser sjukvården i Göteborg med blodkomponenter. Till blodgivningsenheten hör GeBlod Sahlgrenska, GeBlod Nordstan och GeBlod Frölunda och även en mobil enhet, Blodmobilen. Blodmobilen besöker Göteborg med omnejd. Vår verksamhet präglas av hög kvalitésäkring och vi ställs ständigt inför nya utmaningar och krav på utveckling. Verksamheten riktar sig mot allmänheten och dess vilja att på frivillig basis göra en viktig samhällsinsats genom att donera blod. God service och ett gott bemötande av våra givare står ständigt i fokus.

Vad kan vi erbjuda dig?

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra blodgivning, provtagning och aferesgivning på blodgivare och bedöma och ta ställning till blodgivarens hälsodeklaration utifrån enskilda samtal. Du svarar på medicinska frågor, handlägger provsvar och dokumenterar i enhetens datasystem, ProSang. Du medverkar vid event och aktiviteter för rekrytering av blodgivare. Blodmobilens följebil utgår från Sahlgrenska och tillsammans med kollegor turas du om att köra.

Hos oss är det viktigt med ett medarbetarskap som bygger på ett professionellt bemötande. Med ett professionellt bemötande menar vi ett förhållningssätt som vilar på yrkesmässiga kunskaper och inom vårt område hög medicinsk säkerhet. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete samt givande och intressanta möten med människor som vill göra skillnad.

Arbetstiderna för denna tjänst är förlagda till vardagar, måndag till fredag samt dag- och kvällspass och var fjärde lördag. Du roterar mellan verksamhetens olika sektioner tillsammans med 35 kollegor.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet från arbete inom transfusionsmedicin är meriterande. B-körkort är ett krav.

Du behöver vara kvalitetsmedveten, noggrann och trivas med ett arbete som innebär tempoväxlingar. Du inger förtroende och ser på andra människor med intresse och välvilja. Vidare ser vi att du trivs med att både arbeta i team och självständigt. Hos oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig, tar initiativ och engagerar dig för att vara med att tillsammans utveckla verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan och undrar du något är du välkommen att höra av dig till oss. Vi har både tjänster som är tillsvidare och vikariat. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, tveka därför inte med att skicka in din ansökan redan idag!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1420
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Anna-Karin Norrman, 031- 342 20 40
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ann-Christine Henriksson, 073- 069 04 62
Publicerat 2021-03-03
Sista ansökningsdag 2021-04-11

Wróć do ofert pracy