Naturbruksförvaltningen, Biologiska Yrkeshögskolan

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
Vi söker nu en ny medarbetare till en av våra lärartjänster. Lärartjänsten innebär främst undervisning och handledning på yrkeshögskolenivå. Det kan även förekomma viss undervisning inom vuxenutbildningen på gymnasial nivå om behov uppstår.

Som lärare hos oss präglas du av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete.

Biologiska yrkeshögskolan i Skara (BYS) är en del av Naturbruksförvaltningen inom Västra Götalandsregionen. Yrkeshögskola innebär att utbildningarna är starkt förankrade i bransch och målet är att förse näringen med efterfrågad kompetens.
Vid BYS utbildas kvalificerade Djurvårdare – nivå 2 under 1,5 års heltidsstudier. De studerande läser på plats i Skara samt genomför LIA (Lärande i Arbete) under 15 veckor på olika djurkliniker och djursjukhus runt om Sverige. Utbildningen är framtagen i samarbete med branschen och ger de studerande fördjupade kunskaper och färdigheter inom efterfrågade kompetensområden som vårdhygien, kundkontakt/bemötande, röntgen, näringslära och djurens beteende/hantering. Utbildningen ger D9 för häst, hund och katt.

Arbetsuppgifter

- Undervisning och handledning av studerande i såväl praktiska som teoretiska moment
- Delta i arbetet med planering och kursledning av kurser inom utbildningen
- Kontakter med branschen i samband med LIA

Kvalifikationer
Du ska ha goda ämneskunskaper och erfarenheter inom djursjukvård. Vi ser gärna att du har kandidatexamen inom djuromvårdnad eller motsvarande akademiska kompetens. Pedagogisk utbildning/erfarenhet och erfarenhet av handledning är meriterande. Du gillar att arbeta i en flexibel organisation som är under ständig utveckling. Du arbetar självständigt med frihet under ansvar, samtidigt som du är
en god lagspelare och aktivt bidrar till hela skolans utveckling.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B körkort är ett krav. 

Villkor
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad semestertjänst. Tillträde februari 2021 eller vid överenskommelse. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag och senast 4 januari. För att få en anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida.

Vi ser framemot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Februari 2021 eller vid överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5937
Kontakt
  • Madeleine Hjälm, Rektor, 0738055307
Facklig företrädare
  • Johan Sipola, LR, 072-5108483
Publicerat 2020-12-01
Sista ansökningsdag 2021-01-04

Tillbaka till lediga jobb