Sjukhusen i väster, Vård- och övervakningsavdelningen, Frölunda

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Högsbo närsjukhus ersätter Frölunda specialistsjukhus vid årsskiftet 2023/2024. Högsbo närsjukhus erbjuder en spännande arbetsplats där du får möjlighet att arbeta efter nya arbetssätt och där du kommer att vara en viktig del i införandet av nya innovativa arbetsformer för nära vård. För att möjliggöra vård med hög kvalitet, med patienten i fokus, kommer Högsbo närsjukhus att vara ett så kallat smart sjukhus, där vi kombinerar innovativa arbetssätt med framtidens IT-stöd. På sjukhuset finns specialistcentrum och dagkirurgiska centrum samt operation, mottagning och resurser för bild- och provtagning för vuxna och barn. Högsbo närsjukhus blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Frölunda Specialistsjukhus bedriver idag planerad specialistsjukvård på vardagar inom ett flertal specialiteter med tillgång till operationsenhet och övervaknings/uppvakningsenhet. Vi har en förtroendefull dialog med våra patienter, utvecklar ständigt våra vårdprocesser och uppnår goda medicinska resultat.

Inom några år kommer det att stå klart ett nytt specialistsjukhus och ett dagkirurgiskt center i Högsbo som kommer att ersätta nuvarande verksamhet vid Frölunda torg. Det nya specialistsjukhuset blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Beskrivning
Vi på Vård- och övervakningsavdelningen behöver nu förstärka vårt team med en sjuksköterska/specialistsjuksköterska till natten. Avdelningen hos oss består av tre delar: dagkirurgi, uppvak och övernattningsmöjlighet. Vår verksamhet är öppen måndag till fredag med nattöppet måndag till torsdag. Vi arbetar med alla åldrar inom specialiteterna ortopedi, kirurgi, gynekologi och öron-näsa-hals. Ett nära samarbete med sjukhusets operationsavdelning möjliggör ett effektivt omhändertagande av våra patienter. Inom verksamheten lägger vi stort fokus på patienten som medaktör i vården, samarbete, patientsäkerhet och teamarbete.

Arbetsuppgifter
Som nattsjuksköterska vid Vård- och övervakningsavdelningen erbjuds du ett arbete med inriktning på den postoperativa vården där patienten är i fokus. Du kommer tillsammans med en kollega att arbeta 3 nätter per vecka under måndag till torsdag. Du förväntas ta aktiv del i avdelningens kvalitetsarbete med utveckling av omvårdnad.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som har flera års erfarenhet som sjuksköterska/specialistsjuksköterska inom liknande verksamhet. Erfarenhet från pre.- och postoperativ vård och barnsjukvård är meriterande. Vi värdesätter förmåga att arbeta strukturerat och att ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Du är intresserad av att aktivt medverka i vårt fortsatta förändringsarbete i en verksamhet som är under ständig utveckling.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad C:a 87%
Ort V Frölunda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4751
Kontakt
  • Marie Tauson, vårdenhetschef, 0700-20 67 02
  • Carina Tapper, sektionsledare , 0769-48 97 94
Facklig företrädare
  • Elisabeth Hansson, Vårdförbundet, 0727-35 46 00
Publicerat 2020-10-16
Sista ansökningsdag 2020-12-06

Tillbaka till lediga jobb