Västtrafik, IT

Din nästa utmaning?

Västtrafik befinner sig i en spännande transformationsfas! Verksamheten digitaliseras och går mot en organisation som bygger på̊ lean och agila principer med syfte att skapa större värde för vår verksamhet, våra kunder och för våra partners. Vi söker nu en domänarkitekt som vill ta ett helhetsansvar för IT-arkitekturen och leda arbetet inom verksamhetsområdet Kund.

Området innefattar våra kundkanaler som består av flertal appar, webbsystem och skyltsystem samt vår e-handelsplattform och kundrelationslösning. Nya och smartare integrerade lösningar behöver designas där vi skapar en flexibel arkitektur som möjliggör en högre förändringstakt. Nyckeln till framgång tror vi är att utveckla arkitekturen i nära samverkan med verksamheten.

 

Beskrivning                                                               

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

I nära samarbete med våra partners formar Västtrafik en kollektivtrafik med kunden i fokus. Vi gör det möjligt för invånarna att resa tillsammans till jobb, skola och fritidsaktiviteter och driver utvecklingen mot hållbart resande. Vi är helt enkelt en del av vardagen och framtiden. Västtrafiks drygt 900 linjer körs av partnerföretag som upphandlats i konkurrens. Vår bransch står inför flera stora förändringar som innebär nya och spännande utmaningar. 

Nu finns möjligheten att vara med oss i arbetet med att fördubbla det kollektiva resandet i Västra Götaland till år 2025.

 

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du tillsammans med våra produktägare har koll på våra förmågor, arbetar fram målarkitekturer, strategier och arkitekturella roadmaps som stödjer Västtrafiks utvecklingsplaner. Du har också en central roll i bolagets tvärfunktionella styrning och bidrar till att arkitektur blir ett viktigt perspektiv i utvecklingen av vår verksamhet.

 

Arbetsuppgifter

Som domänarkitekt kommer du att vara medlem i vår arkitekturfunktion som leds av en chefsarkitekt. I både team och i enskilda projekt/initiativ kommer du att arbeta i nära samverkan med produktägare samt andra arkitekt- och verksamhetsroller. Vår arkitekturfunktion samverkar även med andra aktörer inom branschen regionalt, nationellt och internationellt. I din roll som domänarkitekt kommer du att delta i flera olika styrande forum för att säkerställa att arkitekturen på Västtrafik utvecklas enligt uppsatta strategiska mål och principer.

I rollen ingår också att leda och stötta lösningsarkitekterna inom ditt område.

 

Kvalifikationer 

 

Vem är du?

För att lyckas i rollen som domänarkitekt har du relevant akademisk utbildning inom IT och flera års erfarenhet från praktiskt arkitekturarbete. Du har arbetat med agila metoder och har erfarenhet av att arbeta med arkitektur i stora IT-landskap i komplexa organisationer med flera utvecklingsteam. Du har även erfarenhet av verksamhetsarkitektur, integration och utveckling i en tjänsteorienterad arkitektur samt förmågan att hantera komplexa samband mellan verksamheter, produkter och system. Vidare är du en bra ledare med förmåga att får människor och team att gå i samma riktning utan att lägga alla pusselbitar själv.

Du har tidigare arbetat med modellering av IT-arkitektur, information och processer och känner dig familjär med notationer som t ex UML och/eller Archimate. Har du erfarenhet av webbplattformar, e-handelslösningar och mjukvarutveckling samt upphandling inom offentlig sektor ser vi det som meriterande.

 

Personliga egenskaper

Som person tror vi att du är kommunikativ, analytisk och pedagogisk med ett holistiskt synsätt. Du är mycket duktig på att samarbeta och är drivande och initiativtagande. Du är också mycket bra på att kommunicera i tal och skrift på både engelska och svenska.

 

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Göteborg. Västtrafik har kontor i hela Västra Götalandsregionen så en del resor kommer att förekomma.

Du är välkommen med din ansökan senast 2020-10-20. Har du frågor om tjänsten kontakta Maximiliano Lubian, Chefsarkitekt, på telefon 010-43 45 286, 0700-89 99 18 eller mail: Maximiliano.Lubian@vasttrafik.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4271
Publicerat 2020-09-15
Sista ansökningsdag 2020-10-20

Wróć do ofert pracy