Skaraborgs Sjukhus, Förvaltningskontoret, HR-enheten

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

HR-enheten har en central roll i organisationen där vi strategiskt och operativt stöttar kärnverksamheten i frågor som spänner över hela HR-fältet. Vårt arbete syftar till att stödja sjukhusets uppdrag och mål samt säkerställa ett kompetent och kvalitetssäkrat stöd till sjukhusets chefer.

Då vår strateg inom lön och förhandling går i pension söker vi nu en HR-strateg/förhandlare som vill vara med och utveckla den långsiktiga lönepolitiken och löneprocessen vid SkaS. Som strateg fungerar du som stöd till sjukhusets ledning, chefer och HR-konsulter i frågeställningar kring löneområdet samt deltar i VGR-gemensamma processer inom området lön och förhandling. Det strategiska arbetet inom samtliga områden ska stärka arbetsgivarvarumärket där målet är att vi tillsammans i Västra Götalandsregionen ska bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

På HR-enheten arbetar idag ca 25 personer uppdelat på befattningarna HR-konsult, HR-specialist och HR-strateg. HR-konsulterna arbetar med stöd till cheferna i våra verksamhetsområden i alla förekommande HR-frågor. Specialister och strateger arbetar inom våra fem HR-processer; arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, ledarskap samt lön och förhandling.

Strategen ansvarar för och driver det strategiska arbetet inom ansvarsområdet med stöd av specialisterna och ansvarar tillsammans med dem och HR-konsulterna för att rutiner och riktlinjer följer VGR-beslutade processer.

Arbetsuppgifter

Vi kan erbjuda dig stimulerande arbetsuppgifter där du är med och påverkar utvecklingen inom lön och
förhandling. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som strateg inom lön och förhandling ingår bland annat att
• ansvara för och driva lönebildningsfrågor, löneprocessen, arbetsvärdering, lönekartläggning och löneanalys,
• samordna och genomföra löneöversyn med samtliga ca 20 fackliga organisationer
• ansvara för uppföljning och utvärdering inom ansvarsområdet med berörda parter
• ansvara för, driva och föreslå åtgärder inom ramen för sjukhusets lönepolitiska arbete,
• utbilda chefer inom förvaltningen och medarbetare inom HR i förhandling och lönepolitik
• vara sjukhusets företrädare i regiongemensamma grupper inom området lön och förhandling
• omvärldsbevaka och hålla sig uppdaterad med vad som händer inom ansvarsområdet
• ta initiativ till utveckling samt ta fram riktlinjer inom ansvarsområdet
• tillsammans med HR-specialister och HR-konsulter säkerställa att interna rutiner följer VGRs beslutade processer inom strategområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR/PA-området, ekonomi eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av lönebildning, löneöversyn och lönekartläggning samt god kunskap inom personalekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av eller förståelse för arbete i en större politiskt styrd organisation och god erfarenhet av fackliga förhandlingar.

Genom arbetslivserfarenhet har du skapat dig goda kunskaper om förhandling. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av lönepolitik och löneöversynsarbete på en strategisk nivå i en stor organisation och förmåga att se helheten.

I rollen som HR-strateg/förhandlare är det också viktigt att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och kan verka för ett gott samverkans- och förhandlingsklimat.
Vi förutsätter att du har en initiativkraft och uthållighet i ditt arbete samt självständigt kan leda utvecklingsarbete och projekt samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med Din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4257
Kontakt
  • Marie Rodert HR chef, 0700207898
  • Eva Andersson, 0700-823732
Facklig företrädare
  • Vision, 0500-431944
Publicerat 2020-09-16
Sista ansökningsdag 2020-10-05

Wróć do ofert pracy