Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Uddetorp

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

Naturbruksskolan Uddetorp ligger i utkanten av Skara, med närhet till både stad och natur. På Uddetorp kan man läsa Naturbruksprogrammet inriktning lantbruk med utgångarna maskin, växtodling och lantbruksdjur, naturvetenskaplig profil och maskinservice. Här driver vi vårt eget lantbruk där eleverna får utvecklas och lära sig i en verklig miljö. Det finns ca 160 gymnasieelever på Uddetorp, flertalet bor på skolans internat. På Uddetorp finns förvaltningens administrativa centrum för vuxenutbildningar. Hos oss får du en chans att göra skillnad och bidra till utveckling. På vår skola utbildas nästa generation inom den gröna näringen. På anläggningen finns djurproduktion inom mjölkkor, även en liten skala av fårproduktion finns. Vi strävar efter att ligga i framkant med ny teknik.

Vår målsättning är att alla elever ska lyckas med sina studier. Vi vet att en duktig, erfaren, nyfiken lärare med positiva förväntningar på eleverna i klassrummet gör skillnad.
Nu söker vi dig som vill hjälpa oss och eleverna att lyckas. 

Arbetsuppgifter
På Naturbruksprogrammet på Uddetorp har vi elever med olika behov av anpassningar och stöd för att de ska lyckas med sina studier. Tillsammans med rektor, specialpedagog och undervisande lärare utformas uppdraget utifrån de behov som finns. Du kommer att arbeta aktivt med elever i lärandesituationer, både i grupp, som stöd i klass och enskilt. Du kommer också att vara med i klassrummet för att tillsammans med undervisande lärare bolla fungerande pedagogiska arbetssätt som fungerar för enskilda elever och undervisningsgrupper. Du deltar aktivt i skolans förebyggande och främjande arbete och ingår i skolans elevhälsoteam.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att du:
• Låter din undervisning präglas av höga förväntningar på elevernas förmåga
• Har lätt för att kommunicera och samarbeta med elever, föräldrar och kollegor
• Har förmågan att väcka elevernas nyfikenhet, engagemang och ansvarstagande
• Är väl insatt i styrdokumenten för gymnasieskolan
• Har kunskap om alternativa pedagogiska verktyg

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i engelska och ytterligare något ämne. Det är viktigt att du är en erfaren lärare som har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.
Har du speciallärarutbildning ses det som meriterande.
För tjänsten krävs att du har god förtrogenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det är även meriterande om har goda kunskaper i IKT och digitala kompensatoriska alternativa lärverktyg samt kan integrera dessa i undervisningen.
Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad. Semestertjänst med 40 timmars arbetsvecka vid heltid. Tillträde 4 januari 2021 eller vid överenskommelse. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag och senast 6 november. 

Vi ser framemot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4199
Kontakt
  • Karin Rosén, Rektor Naturbruksskolan Uddetorp, 073-0466740
Facklig företrädare
  • Erik Svanström, LR, 070-0825175
  • Johan Tropp, Lärarförbundet , 070-2417705
Publicerat 2020-09-14
Sista ansökningsdag 2020-11-06

Wróć do ofert pracy