Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatrisk rehabenhet 8

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du arbeta med individanpassad psykiatrisk specialistvård? Rättspsykiatrins rehabiliteringsenheter har uppdraget att ge individuellt anpassad specialistvård till patienter som av domstol dömts att överlämnas till rättspsykiatrisk vård. Vår vision är att patienten ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Är du intresserad av psykiatri och har förmågan att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera? Då kan det vara dig vi erbjuder en tjänst i en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö där du som skötare får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

Om oss 

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar sluten samt öppenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsnivå och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Rättspsykiatrin har sex vårdenheter varav fyra är rehabenheter där vi vårdar och rehabiliterar patienter med omfattande psykiatrisk problematik, som innefattar psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Vi erbjuder 

Vi erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö där du som skötare har möjlighet att trivas och utvecklas i din yrkesroll. Vi erbjuder kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till vårt arbete inom rättspsykiatrin, vilket bland annat innebär regelbundna säkerhetsutbildningar samt fördjupning i psykiatriska sjukdomstillstånd. Som medarbetare erbjuds du tillgång till verksamhetens aktivitetshus när patienter inte är verksamma. I aktivitetshuset finns bland annat gym, sporthall och bassäng som kan användas för eget bruk.

Genom rutiner, säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god och trygg arbetsmiljö på rättspsykiatrin.

Arbetsuppgifter

Som skötare ingår du i ett team med läkare, sjuksköterska, behandlingsassistent, kurator, psykolog, arbetsterapeut samt fysioterapeut som alla bidrar med sin kompetens. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med en långsiktig vårdplan, där du som skötare har en motiverande, stöttande och aktiv roll för patienten. Du är en viktig aktör i att upprätthålla en lugn och trygg miljö på enheten.

Om dig 

Vi söker dig som är utbildad skötare eller undersköterska med minst två års erfarenhet från psykiatri. Som person är du trygg och drivande i din roll som skötare. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du har omvårdande egenskaper samt ett högt säkerhetstänk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Provanställning kan komma att tillämpas.

I samband med rekryteringen kommer vi att beställa ett utdrag ur misstanke- och belastningsregister. Anställningsformen är tillsvidare och vikariat. Vikariatet är 6-9 månader. 

Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4165
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Lina Annebjörk, 031 - 343 79 82
Facklig företrädare
  • Kommunal, Elisabeth Johansson, 031 - 343 79 40
Publicerat 2020-09-08
Sista ansökningsdag 2020-09-22

Wróć do ofert pracy