Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI, Utbildningsenhet, AT-kansli

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Har du ett stort intresse för utbildningsfrågor? Då är du välkommen till Utbildningsenheten och AT-kansliets team och arbetet med att uppnå vår vision ”Sveriges ledande AT-utbildning med hög konkurrenskraft”. Vi söker dig som är specialistläkare eller ST läkare i slutfasen av din ST och som vill vara med och driva samt utveckla Allmäntjänstgöringen (AT) på SU.

Beskrivning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är ett av Europas största universitetssjukhus. Vi har en spännande och utmanande organisation där vi erbjuder dig en stimulerande och utvecklande miljö med goda möjligheter till kompetensutveckling. Allmäntjänstgöring (AT) på SU sätter fokus på klinisk sjukvård, forskning, utbildning, utvecklings- och förbättringsarbete samt handledning i en mångfacetterad verksamhet och i nära samarbete med Sahlgrenska akademin. AT-kansliets arbete syftar till att säkerställa en attraktiv och kvalitetssäkrad AT. Tillsammans med medarbetarna på AT-kansliet har du som studierektor stor möjlighet att vara med och påverka framtidens AT och eventuellt kommande bastjänstgöring (BT) på SU.

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att du tillsammans med AT-läkarchefer, nuvarande sjukhusövergripande AT-studierektor samt övriga medarbetare på AT-kansliet SU kommer ha ett övergripande ansvar för struktur och innehåll i AT på SU. Det huvudsakliga ansvarsområdet som sjukhusövergripande AT studierektor är att kvalitetssäkra och utveckla utbildningen inom AT. Övriga arbetsuppgifter är utvecklingsarbete, schemaläggning av AT-läkare, rekrytering samt samverkan med studierektorer inom SU:s verksamhetsområden, primärvården, Västra Götalandsregionen och nationellt. I uppdraget ingår även att verka för goda forskningsmöjligheter under AT.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare eller ST-läkare i slutfasen av din ST, har ett stort intresse för utbildningsfrågor samt är kvalitets- och utvecklingsorienterad. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med AT/ST-frågor, pedagogik och/eller handledning samt erfarenhet av forsknings- och förbättringsarbete. Intresse för simulering är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid god samarbets- och kommunikationsförmåga, initiativförmåga och nytänkande. Du är analytisk och strukturerad, har helhetssyn och förmåga att arbeta i en organisation under ständig förändring och utveckling. Då tjänsten är delad och kombineras med exempelvis klinisk tjänstgöring eller forskning är det särskilt viktigt att gilla att ha många bollar i luften samtidigt.

Övrigt

Uppdraget är flexibelt upplagt på 30-50% och kombineras med en klinisk tjänst på SU och/eller forskning. Vidare är detta en uppdragsanställning på tre år.

Upplysningar

AT-läkarchef Karolina Larsson, tfn 070- 081 65 73, karolina.e.larsson@vgregion.se, AT-läkarchef Erik Hulegårdh, erik.hulegardh@vgregion.se, 070- 081 65 61

Utbildningschef SU Joakim Björås, tfn 072- 217 08 71, joakim.bjoras@vgregion.se

Sjukhusövergripande AT studierektor Rickard Zeijlon, 031- 342 88 84, rickard.zeijlon@vgregion.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30-50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4062
Kontakt
  • Utbildningschef, Joakim Björås , 072- 217 08 71
Facklig företrädare
  • Vision, Therese Jakobsson , 076- 050 88 63
  • Vårdförbundet, Nicklas Martinsson , 076- 940 28 85
  • Kommunal, Karin Andersson 070- 392 88 63, SACO, Maud Eriksson 031- 343 10 22
Publicerat 2020-09-22
Sista ansökningsdag 2020-10-01

Wróć do ofert pracy