Sahlgrenska Universitetssjukhuset, HTA-centrum, Medicinska biblioteken

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har medicinska bibliotek på de tre sjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal. Biblioteken bemannas av nio bibliotekarier och en chef. Biblioteken är organiserade under FoUUI och HTA-centrum. HTA - Health Technology Assessment - innebär utvärdering av sjukvårdens tekniker och metoder som stöd i arbetet att öka den evidensbaserade sjukvården.

Medicinska biblioteken utgör ett viktigt stöd för all personal inom Sahlgrenska universitetssjukhuset när det gäller kliniskt arbete, forskning och utbildning. Dessutom har biblioteken ett uppdrag med omfattande informationssökningar och genomgång av vetenskapliga studier åt HTA-centrum.

Att tillgängliggöra och vidareutveckla bibliotekens elektroniska resurser är en viktig del av verksamheten. Vi arbetar också ständigt för att finna nya strategier och metoder för att nå ut till sjukhusens medarbetare med information om bibliotekens tjänster och resurser.

Vem trivs som bibliotekarie hos oss?

Du som är intresserad av forskning och utveckling och vill arbeta nära sjukhusens medarbetare för att tillsammans med dem och dina kollegor bidra till en god och säker vård.

Arbetsuppgifter:

Vi är en liten arbetsgrupp som ställer upp för varandra och tar ett gemensamt ansvar för verksamheten. I huvudsak kommer du att arbeta med:

  • Avancerade informationssökningar åt sjukhusets medarbetare.
  • Aktivt deltagande i bibliotekens HTA-arbete.
  • Handledning och undervisning, företrädesvis enskilt.
  • Marknadsföring.
  • Pass i informationsdisk, artikelbeställningar och fjärrlån.

Våra bibliotek har öppettider vardagar 8-16.

Är du den vi söker?

Du ska ha en examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du har erfarenhet av och stort intresse för informationssökning, arbetar metodiskt och känner till den vetenskapliga arbetsprocessen. Du är strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Tidigare arbete på ett forsknings- eller medicinskt bibliotek är meriterande. Då handledning och undervisning är en del av arbetet förutsätter det att du är utåtriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt och att du känner dig bekväm i en undervisningssituation. Du måste med lätthet kunna uttrycka dig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Ibland arbetar du självständigt och känner dig bekväm med det.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4010
Kontakt
  • Enhetschef, Helena Johansson, 072- 243 63 71
Facklig företrädare
  • SACO, Maud Eriksson , 031- 343 10 22
  • Vårdförbundet, Nicklas Martinsson , 076- 940 28 85
  • Kommunal, Karin Andersson 070- 392 88 63 , Vision, Therese Jakobsson 076- 050 88 63
Publicerat 2020-09-01
Sista ansökningsdag 2020-09-23

Wróć do ofert pracy