NU-sjukvården, Ledningskansli, Läkemedelsenhet

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Ledningskansli, Läkemedelsenhet
Läkemedelsenheten/Sjukhusapoteket VGR/NU-sjukvården är en del i det regionala sjukhusapoteket VGR och ansvarar för förvaltningens samlade läkemedelsarbete. På enheten arbetar apotekare, receptarier, sjuksköterskor och läkemedelsassistenter. I enhetens uppdrag ligger ansvar för läkemedelsförsörjning, läkemedelshantering, sortimentsarbete och information om läkemedel i nära samarbete med verksamheten.

En del i arbetet är också att stödja vårdverksamheterna med farmaceuter som hanterar olika uppgifter i det dagliga arbetet på vårdavdelningar.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med kartläggning av läkemedel hos inneliggande patienter i nära dialog med patient, läkare och annan vårdgivare. Kartläggningen ligger till grund för läkemedelsgenomgång tillsammans med läkare, för att förebygga problem under vårdtid och vid vårdens övergångar. Deltagande i rond för farmaceutiskt stöd i läkemedelsfrågor, både generella och patientspecifika samt stöd till läkare vid ordination och förskrivning.

Du kommer att arbeta med uppföljning och analys av läkemedelsförbrukningen på sjukhusets verksamheter och utföra informations- och utbildningsaktiviteter mot både sjuksköterskor och läkare. Medverka i att utveckla, kvalitetssäkra och följa upp läkemedelsförsörjning, läkemedelshantering och läkemedelsanvändning på sjukhuset.

Kvalifikationer
Legitimerad apotekare. Magisterexamen i klinisk farmaci och/eller erfarenhet av arbete med klinisk farmaci eller läkemedelsgenomgångar inom Hälso- och sjukvård är meriterande.

Som person är du drivande och serviceinriktad. Du är van vid att arbeta självständigt, ta eget ansvar och är bra på att organisera och strukturera ditt arbete. Du har även god analytisk förmåga och helhetssyn. Arbetet ställer krav på goda IT-kunskaper. Det är också viktigt att du har god kommunikativ kompetens och behärskar det svenska språket muntligt såväl som skriftligt.

Vi ser att du har god förmåga att samarbeta i team med flera yrkesgrupper, vara flexibel och engagerad. Du ska ha lätt för att skapa nya kontakter och förtroende bland arbetskamrater, chefer samt förvaltningsinterna och andra samarbetspartners inom läkemedelsområdet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, så vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3918
Kontakt
  • Lena Stroud, enhetschef läkemedelsenheten, tfn 010-435 66 52
  • Karin Nilsson, apotekare, tfn 010-435 66 55
Publicerat 2020-08-28
Sista ansökningsdag 2020-09-21

Wróć do ofert pracy