Södra Älvsborgs sjukhus, barn- och ungdomskliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om vår lediga tjänst
Barn- och ungdomsavdelningen söker barnsjuksköterska/sjuksköterska som vill vara med och bidra till barn- och ungdomsklinikens vision. Vi som arbetar på barn- och ungdomsavdelningen vill skapa trygghet hos patienter och deras vårdnadshavare genom det unika mötet. En trygg patient gör det möjligt för oss att förmedla kunskap. Patient och vårdnadshavare får den kompetens de behöver för att hantera sin situation och därigenom kunna få uppleva självständighet. När patient och vårdnadshavare får känslan av ”kan själv” har vi lyckats med vårt uppdrag!

Som sjuksköterska arbetar du med att ge en god och säker omvårdnad till våra patienter vilket också är vårt uppdrag. Du är den som leder och ansvarar för omvårdnadsarbetet och är ofta den som ser individens hela vårdprocess. Vårt arbete genomsyras av kvalitets-, delaktighet- och patientsäkerhetstänkande. Vi arbetar också mycket med olika kompetens- och utvecklingsarbeten för att du som sjuksköterska ska kunna känna att du kan utvecklas hos oss samt för att göra dig så trygg som möjligt i din viktiga roll. 

Arbetstiden är förlagd till dygnets alla timmar. Annonsen avser tjänst med arbetstid dag, kväll och tjänstgöring 2 av 5 helger. Vi lägger individuella scheman. 

Vi erbjuder

 • Att få arbeta med barn, i en klinik med ett brett utbud och stor variation som ger goda möjligheter till personlig utveckling.
 • Ett omväxlande och roligt arbete med gott stöd av erfarna arbetskamrater. Vi är en bra arbetsplats med ett gott samarbetsklimat där vi alla blir sedda.
 • Kompetensutveckling och utbildningar utifrån dina och verksamhetens behov. Möjlighet finns att söka utbildningstjänst med betald specialistutbildning inom barn och ungdom.
 • En trygg och säker introduktion som består av en bredvidgång på minst 6 veckor med två erfarna sjuksköterskor. 

Om oss
Till barn- och ungdomsavdelningen kommer barn och ungdomar från 0 till 18 år. Vi tar emot målgruppen inom alla specialiteter, till exempel medicin, kirurgi, ortopedi och öron-näsa-hals. Hos oss arbetar läkare, barnsjuksköterskor/sjuksköterskor och undersköterskor/barnsköterskor.

Din profil Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna specialistutbildad barn- och ungdomssjuksköterska. Att handleda och stödja patienten och dennes föräldrar är en viktig del i arbetet. Det är därför meriterande om du har vana att möta barn, ungdomar och anhöriga. Det är också viktigt att du som person är flexibel vilket vården av barn kräver. Vi ser gärna också att du har några års erfarenhet som sjuksköterska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som anställd hos oss finns även olika förmåner.
Bland annat:

 • Satsningar på kompetensutveckling och lärande för många yrkesgrupper
 • Förmåner vid studier
 • Förmånliga försäkringar
 • Föräldrapenningtillägg
 • Friskvårdsbidrag
 • Fri öppen hälso- och sjukvård både inom länet och övriga landsting 

 

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag. Bifoga även din yrkeslegitimation. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-19 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3250
Kontakt
 • Maria Juhlin, tf vårdenhetschef, 033-616 28 33
Facklig företrädare
 • Cecilia Jonsson, Vårdförbundet, 033- 616 10 00
Publicerat 2020-06-29
Sista ansökningsdag 2020-10-04

Wróć do ofert pracy