Södra Älvsborgs Sjukhus, Medicinkliniken, Lungmottagning

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om vår lediga tjänst
Vi är ett tryggt och stabilt gäng som söker dig som vill arbeta som sjuksköterska på KOL mottagningen och som ser fram emot att du blir en av oss. Vi som arbetar på lungmottagningen är lungspecialister, sjuksköterskor och undersköterskor med speciell kompetens inom lungmedicin. Vi utför undersökningar, utreder och behandlar patienter med lungsjukdomar som t ex. KOL, lungcancer och fibros.

Som KOL sköterska ingår i uppdraget att utreda och utbilda patienter med avancerad KOL sjukdom. Detta för att stödja och förbättra deras vardag och livskvalitet.
Du kommer att arbetar tillsammans med en annan KOL sköterska samt en KOL läkare på vår lungmottagning. Arbetet som KOL sköterska består av patientutbildning och allt runt patientens Kol sjukdom, så som kost och fysisk aktivitet. Du ansvarar för remisshantering, bokningar, telefonrådgivning samt tar hand om utredningar med olika lungundersökningar.

I tjänsten ingår även rotation mot lungavdelningen där 2 helger av 10 utförs på avdelningen.

Om oss
Vi består även av en allergimottagning, cytostatika mottagning, rökavvänjningsmottagning, syrgassjuksköterska. Vi utför också klinfysiologiska undersökningar såsom spirometrier samt koldioxiddiffusion.
Som sjuksköterska hos oss arbetar du integrerat i team med patienten tillsammans med andra yrkeskategorier för att erbjuda patienten bästa möjliga vård.

Din profil
Vi söker en legitimerad sjuksköterska. Har du astma/KOL utbildning och/eller tidigare erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och serviceinriktad. God samarbetsförmåga är ett krav då nära teamarbete är grunden för vår verksamhet, men du skall även kunna arbeta självständigt.

Vi arbetar med ett löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska går den förstärkta yrkesintroduktionen ”kliniskt basår” i början av din anställning hos oss. Kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får reflektionshandledning av en erfaren sjuksköterska, seminariedagar under året och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar. Dessutom ingår det att auskultera på minst en annan enhet för att bredda dina kunskaper. Läs mer om det kliniska basåret: https://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/karriar-och-utveckling/kliniskt-basar-for-sjukskoterskor/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1145
Kontakt
  • Ulrica Östlund, vårdenhetschef, 033-616 22 69
Facklig företrädare
  • Lena Andersson, Vårdförbundet , 033-616 21 37
Publicerat 2020-02-21
Sista ansökningsdag 2020-03-15

Wróć do ofert pracy