Sahlgrenska Universitetssjukhuset Klinisk Patologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Klinisk patologi är en laboratoriemedicinsk verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4. Klinisk patologi har ansvar för diagnostik av cell- och vävnadsprover från patienter inom sjukhus- och primärvård i Västra Götalandsregionen. Laboratoriet förfogar över ett brett spektrum av analysmetoder, och inom ett flertal medicinska specialområden har vi företrädare med särskild kompetens och erfarenhet.  Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC enligt ISO 15189 och har högt ställda krav vad gäller diagnostisk kvalitet och medarbetarnas kompetens. Verksamheten präglas av förändringsarbete med införande av nya tekniker och metoder, samt ett utvidgat regionalt samarbete då det tagits ett beslut om att Laboratoriemedicinsk verksamhet i regionen ska  samorganiseras där patologin ingår. Bland våra uppdragsgivare finns kliniker och mottagningar från såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. vi samarbetare med laboratorier såväl i Sverige som utomlands. Vid sidan om det kliniskt inriktade arbetet bedrivs även konferensverksamhet, forskning och undervisning i samverkan med Göteborgs universitet.Inom verksamheten arbetar ca 180 medarbetare med huvudsakliga kompetenser som läkare, biomedicinska analytiker, cytodiagnostiker och medicinska sekreterare.

Arbetsbeskrivning

Som medicinsk sekreterare inom verksamheten kommer du ha ett omväxlande arbete. Förutom sedvanliga arbetsuppgifter som medicinsk sekreterare kommer du även att vara behjälplig med att ta fram material till ronder/konferenser, samt ha kontakt med andra patologlaboratorier inom Sverige. Remissvar skrivs i laboratorieinformationssystem SymPathy. Vi arbetar aktivt med utvecklings- och förbättringsarbete för att utveckla vår roll i verksamheten. Vårt mål är att tillsammans skapa en god arbetsmiljö där alla aktivt tar ansvar. Vi sätter därför stort värde på bra samarbetsförmåga, flexibilitet och positivt tänkande.

Kvalifikationer

Det krävs att du har Vårddokumentationsutbildning till medicinsk sekreterare, och att du har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift. Vi söker dig som har en vilja och förmåga att ta eget ansvar. Du bör tycka om att arbeta i en miljö med varierande arbetsuppgifter och skiftande intensitet. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper såsom god samarbets- och initiativförmåga, flexibilitet, noggrannhet. Även förmåga att anpassa dig till verksamhetens behov är något vi värdesätter.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat under perioden 2020-03-30- 2020-12-31

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1114
Kontakt
  • Enhetschef verksamhetsstöd Marianne Sundling , 070 - 434 27 89
Facklig företrädare
  • Vision, Sandra Novakovic, 076 - 050 88 63
Publicerat 2020-02-20
Sista ansökningsdag 2020-03-05

Wróć do ofert pracy