Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrisk mottagning Gamlestaden

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om arbetsplatsen

Psykiatrimottagning Gamlestaden är en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning för vuxna patienter med diagnoser som personlighetssyndrom, PTSD och svårare ångest- och depressionstillstånd. Vi arbetar enligt en subspecialiseringsmodell, där varje team har ansvar för en särskild patientkategori.

Psykiatrimottagning Gamlestaden ligger i fina, nyrenoverade lokaler, och det går snabbt och lätt att ta sig hit med lokaltrafik. Vi tycker att vi har en bra mottagning och eftersträvar ett samtalsklimat där olika perspektiv kan mötas och komplettera varandra.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad i vårt team för patienter med posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Vi söker dig som dels har en psykoterapiutbildning (gärna steg II) och kan arbeta självständigt med individuella behandlingskontakter, dels kan arbeta mot den grupp patienter som vi inte når med ordinarie behandlingsupplägg, eller där detta behöver kompletteras. De personer vi möter i det renodlat psykoterapeutiska arbetet har PTSD-diagnosen gemensamt, medan bakgrunden till deras svårigheter varierar. Exempel på övriga arbetsuppgifter är psykosocial kartläggning, rehabilitering/aktivering, stödsamtal samt stöd i utslussning till primärvård och kommunala insatser. Samverkansarbete är viktigt och vanligt förekommande. Som kurator kommer du alltså både att ha patienter i psykoterapi och ha ett särskilt ansvar för att samordna insatser och guida patienten till rätt instans.

Om dina utvecklingsmöjligheter

Som en av Psykiatri Affektiva:s medarbetare ingår du i en organisation där utvecklingsarbete, fortbildning och handledning ses som viktiga för en bra arbetsmiljö. 

Om dig

Vi söker dig som är utbildad socionom, grundläggande utbildning i psykoterapi. Erfarenhet av att arbeta med psykiatrins målgrupp. Vidareutbildning i psykoterapi. Erfarenhet av att arbeta med patienter med PTSD.

På grund av personalgruppens och målgruppens sammansättning ser vi gärna kvinnliga sökande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Som person är det viktigt att du har ett äkta intresse för mänskliga möten och att du har förmåga att klara av den stress och de prioriteringar som ett arbete på en psykiatrisk mottagning med högt söktryck innebär.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1081
Kontakt
  • Enhetschef, Mats Leffler, 070- 245 52 71
  • Teamsamordnare och psykolog Ulf Hansson, 073- 842 08 51
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Pia Rydberg, 070- 082 44 45
Publicerat 2020-02-19
Sista ansökningsdag 2020-03-08

Wróć do ofert pracy