Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avdelning 368

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din framtida arbetsplats?

Verksamhet Beroende vänder sig till personer med missbruk/beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Upptagningsområde är Göteborgs och Mölndals stad samt kommunerna Partille, Härryda och Öckerö.

Enheterna inom Verksamhet Beroende är fördelade på flera öppenvårds- och specialistmottagningar och fem heldygnsvårdsavdelningar, där fyra ligger på Östra sjukhuset.

Avdelning 368 är en heldygnsvårdavdelning med 14 vårdplatser belägen på Östra sjukhuset i ljusa trivsamma lokaler. Patienter kommer till oss från den psykiatriska akutmottagningen på Östra Sjukhuset eller via remisser för planerad vård. Patienterna kommer för avgiftning, beroendevård och behandling av olika psykiatriska diagnoser som psykossymtom, depression, ångest, personlighetsstörningar och krisreaktioner.

Vi har också Peer Support som stöd för våra patienter.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Hos oss blir du en del av en kollegial och professionell arbetsmiljö där ett bra teamarbete präglar vården och där allas kompetens respekteras och tas tillvara. Vi arbetar aktivt med utvecklingsmöjligheterna för våra sjuksköterskor då vi tycker att utveckling höjer kompetensen och kvaliteten på vården vi ger. Vi tillämpar individuellt anpassade utvecklingsplaner där du i samråd med chef arbetar fram hur vi kan arbeta för att du ska utvecklas i din yrkesroll.

Hos oss får du regelbunden handledning och kontinuerlig kompetensutveckling i form av interna utbildningar och föreläsningar inom områden relevanta för beroende. Exempel på utbildningar och föreläsningar är tre dagars utbildning i interaktivt bemötande (IB), beroendevård, beroendelära, psykiatriska sjukdomar m.m. Du får lära dig arbetsmetoder inom självskadeprevention baserat på DBT samt utbildning/handledning i lågaffektivt bemötande.

Du får regelbunden träning i självskydd varje vecka, både praktisk och teoretisk utbildning, där också anpassad utbildning ges specifikt till sjuksköterskor utifrån den arbetsledande rollen.

Hur ser en arbetsdag ut?

Dina arbetsuppgifter utgår ifrån psykiatrisk omvårdnad, behandling och rehabilitering av patienter med psykisk ohälsa. Du är omvårdnadsansvarig sjuksköterska i en omvårdnadsgrupp tillsammans med skötare där ni arbetar tillsammans med patienten utifrån ett holistiskt perspektiv. Vi arbetar i team med patienten tillsammans med läkare, skötare och kurator där alla bidrar med sin kompetens. Du har även en arbetsledande roll i det dagliga avdelningsarbetet där du leder och fördelar arbetet. Vi har ett tätt och kontinuerligt samarbete med öppenvård, socialtjänst och kommun.

I din roll som dagsjuksköterska behöver du kunna ha många bollar i luften och vara van att leda och fördela det dagliga arbetet. Du har en central roll i omvårdnadsarbetet på avdelningen. Du kommer på sikt hålla utbildningar, handleda kollegor i omvårdnadsarbete och ha studenter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialistutbildad psykiatrisjuksköterska. Har du flera års erfarenhet av arbete inom beroende eller med psykisk ohälsa är det meriterande.

Du har ett genuint intresse av att arbeta med psykisk ohälsa och har en professionellt empatisk förmåga där du ser medmänniskan bakom sjukdomen.

Du tycker om att arbeta i team, är flexibel och har förmåga att anpassa arbetstempo, har lätt för att samarbeta med andra och kan anpassa ditt bemötande till olika situationer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1032
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Martin Löw-Larsen, 070- 020 60 38
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070- 082 47 61
Publicerat 2020-02-21
Sista ansökningsdag 2020-03-15

Wróć do ofert pracy