Södra Älvsborgs Sjukhus, Kurator- och psykologenheten

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om verksamheten
Kurator- och psykologenheten är organiserade under Neuro- och rehabiliteringskliniken och består av ett 20-tal kuratorer som bistår stora delar av den somatiska vården på Södra Älvsborgs Sjukhus. Kuratorerna har gemensamma APT med psykologerna och rehabkoordinatorerna på enheten, därutöver har kuratorerna yrkesträffar en gång i månaden.

På enheten tar vi hand om våra medarbetare på bästa sätt och naturligtvis kommer du som ny medarbetare att få stöd under såväl introduktionen som längre fram. Du erbjuds även handledning och kontinuerlig kompetensutveckling.

Om tjänsten
Vi söker nu en kurator till vårt multidisciplinära smärtteam på specialistnivå, där målgruppen är patienter med långvarig smärta.

Det huvudsakliga arbetsinnehållet består av psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete samt att tillföra ett kvalificerat psykosocialt perspektiv i den medicinska vården. I din roll kommer du att stötta såväl patienter som anhöriga till patienter.

För att trivas hos oss ska du tycka om att arbeta i team, men också fungera självständigt i din yrkesroll. Målet med kuratorns arbete är att bidra till patienters och anhörigas förmåga och möjlighet att hantera den livssituation som sjukdom kan medföra. Det kan handla om kris-, stöd- och motiverande samtal eller till exempel hjälpa till att samordna kontakter och åtgärder i samhället. Målet är att medverka till att skapa bästa möjliga förutsättningar för patienter att hantera sin livssituation. I arbetet ingår även kontinuerligt utvecklingsarbete och metodutveckling.

Din profil
Vi söker dig med godkänd socionomexamen och med några års yrkeserfarenhet av psykosocial arbete, gärna inom hälso- och sjukvården. Meriterande är om du uppfyller socialstyrelsens krav för att erhålla legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. Arbetet är omväxlande och ställer stora krav på självständighet, samarbetsförmåga och flexibilitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1006
Kontakt
  • Tom Nielsen, enhetschef, 033-616 13 67
Facklig företrädare
  • Angelika Bansal, Akademikerförbundet, 033-616 28 62
Publicerat 2020-02-17
Sista ansökningsdag 2020-03-15

Wróć do ofert pracy