Västfastigheter, Område Projekt

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se

Område projekt genomför ny- och ombyggnationer av investeringsprojekt i Västra Götalandsregionens lokaler. Vi deltar i förstudier inför projekt och tar ansvar för programarbete, projektering och genomförande.

Västfastigheter söker Projektledare Byggprojekt till Göteborg
Västfastigheter erbjuder Dig att få arbeta med stimulerande och utmanade projekt där samhällsnyttan är i fokus. Du kommer att ingå i vår projektledningsgrupp för Projekt Väst i nära samarbete med övriga funktioner i Västfastigheters organisation och med våra kunder. Hos oss får du möjlighet till individuell utveckling och ett öppet arbetsklimat.

Som projektledare fungerar du som byggherre- samt beställarombud vilket innebär att du projektleder och ansvarar för projektet gentemot hyresgäster och förvaltare, från projekterings- och genomförandefasen till överlämning av projektet. Vidare ansvarar du för upphandling/avrop av erforderliga konsulter och entreprenörer samt att säkerställa leveransen från dessa. Inom ditt område ligger även uppföljning av projektens mål avseende budget, tid, kvalitet, energi och miljö.


I din roll som projektledare upprätthåller och säkerställer du en god kunddialog. Du rapporterar till projektets styrgrupp och samverkar med arbetsgrupper bestående både av de som ska verka i våra byggnader och specialister i branschen. Du är den som handhar alla myndighetskontakter och säkerställa att erforderliga tillstånd erhålls och krav efterföljs.

Vem vi tänker att du är:
Utbildad högskoleingenjör eller femårig utbildning inom samhällsbyggnad alternativt annan utbildning och erfarenhet. Du är van och trivs med att självständigt driva projekt samt att bygga upp en projektorganisation i projekten. God erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning och uppföljning. Förhandlingsvana och god affärsmässighet. Erfarenhet av att leda byggprojekt i befattningar som projektledare, projektchef, produktionschef eller motsvarande är meriterande.

Önskvärt är om Du har erfarenhet av byggentreprenader, gärna med inriktning på samverkan, och goda kunskaper i entreprenadjuridik, samt erfarenhet av att arbeta i enlighet med LOU.
God förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

För att trivas i rollen tänker vi att du trivs med mycket ansvar och förstår vikten av att alltid ha med dig helhetsperspektivet. Du är driven och självgående, och har lätt för att organisera ditt arbete och prioritera på ett effektivt sätt. Du har förmågan att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa.
Ditt ledarskap sprider engagemang och delaktighet. En av dina främsta styrkor är att samordna grupper, motivera och förse andra med de befogenheter som krävs för att nå uppsatta mål.

Placering
Rollen är  placerad i Regionens Hus i Göteborg. Du behöver ha B-körkort. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande.
Varmt välkommen med din ansökan 15 mars.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters vision ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad heltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/988
Kontakt
  • Johan Höglund, Projektchef, 072-721 82 34
  • Linnea Gusteus Projektledare , 0700 - 20 63 38
Facklig företrädare
  • Daniel Hansson, Vision, 070-780 57 59
Publicerat 2020-02-17
Sista ansökningsdag 2020-03-15

Wróć do ofert pracy