Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatrisk rehabenhet 7

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om Verksamheten

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsnivå och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vår målgrupp på rättspsykiatrin består av patienter med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD,autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Vad kan vi erbjuda dig som söker

Vi erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö där du som sjuksköterska har möjlighet att trivas och utvecklas i din yrkesroll. Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete och erbjuder kontinuerlig fortbildning enligt lokala målsättningar och egna intressen. Du erbjuds även tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för eget bruk. Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god och trygg arbetsmiljö!

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss arbetar långsiktigt med individanpassad vård och som omvårdnadsansvarig följer du patienten genom hela rehabiliteringsprocessen. Du är en del av patientens team, som består av olika yrkeskategorier som alla bidrar med sin kompetens. Du som sjuksköterska har ansvaret för det dagliga arbetet och som arbetsledare har du en viktig roll i planering och samordning kring patientensomvårdnadsplan. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka dina arbetstider då vi erbjuder varierande schemalösningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med stort intresse för psykiatri och rehabilitering. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatri. Du är en lugn och trygg person med ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du är ansvarstagande och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt.

Vi söker dig med omvårdande egenskaper och ett säkerhetstänk då vi har ett samhällsskyddsansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Provanställning kan komma att tillämpas.

I samband med rekryteringen kommer vi att beställa ett utdrag ur misstanke- och belastningsregister.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/981
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Rebecka Nordh , 031 - 343 79 72
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monika Teräs, , 076 - 127 65 68
Publicerat 2020-02-17
Sista ansökningsdag 2020-03-09

Wróć do ofert pracy