Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kirurgi Sahlgrenska, Akut buk och trauma

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kirurgi Sahlgrenska söker sektionschef till sektionen för akut buk och trauma.

Verksamheten är indelad i fem sektioner som organiserar läkare, tre vårdavdelningar, en mottagnings och dagvårdsenhet och en administrativ enhet.

Akut buk och trauma sektionen hanterar akutkirurgiska och traumapatienter inom verksamheten hanterar remissbedömning av akutkirurgiska frågeställningar från andra delar av sjukhuset samt koordinerar den akutkirurgiska verksamheten på Sahlgrenska tomten. Sektionen ansvarar såväl för operativ behandling som endoskopisk utredning och behandling av akuta kirurg och traumapatienter.

Vid sektionen arbetar cirkaa tio läkare som både har akut och traumakirurgi som profilområde.

Verksamheten har organiserat sitt akut flöde genom att styra akutkirurgiska inläggningar till en avdelning (Avdelning 137) som enbart bedriver akutkirurgisk och trauma vård. Till denna avdelning finns kopplat en intermediärvårdsenhet med inriktning på trauma. Akutpatienter vårdas även på de andra avdelningarna och sektionens läkare är involverade även i omhändertagandet av dessa patienter. Poliklinisk uppföljning av tidigare inneliggande patienter sker på kirurgimottagningen.

Om tjänsten

Som sektionschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Du har bland annat verksamhets-, ekonomi- och personalansvar vid din enhet. Uppdraget är ett 5-årigt chefsförordnande. I uppdraget ingår en stor del klinisk tjänstgöring.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare/överläkare inom kirurgi med akutkirurgisk och eller traumaprofil och som brinner för akut och traumakirurgi och som vill utveckla denna såväl medicinskt som ur ett utbildnings och forskningsperspektiv.

För uppdraget som sektionschef krävs att du är drivande, kommunikativ och har goda ledaregenskaper. Samarbetsförmåga både inom verksamheten och gentemot andra verksamheter är en nyckelegenskap. Du har ett genuint intresse att leda andra, skapa delaktighet samt är intresserad av att driva kvalitets- och verksamhetsutvecklingsfrågor. Du är bra på att skapa en god arbetsmiljö, ser till helheten och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar.

Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier och stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/972
Kontakt
  • Verksamhetschef, Erik Johnsson, 031- 342 86 46
Facklig företrädare
  • SACO, Ingrid Stubelius, 031- 342 80 77
  • Vision, Sonja Oldvén , 070- 082 28 10
  • Vårdförbundet, Annika Wettergren, 031- 342 33 50
Publicerat 2020-02-24
Sista ansökningsdag 2020-03-22

Wróć do ofert pracy