Södra Älvsborgs Sjukhus

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vi söker en vårdenhetschef som bidrar till barn- och ungdomsklinikens vision. Vi som arbetar på barn- och ungdomskliniken vill skapa trygghet hos patienter och deras vårdnadshavare genom det unika mötet. En trygg patient gör det möjligt för oss att förmedla kunskap. Patient och vårdnadshavare får den kompetens de behöver för att hantera sin situation och därigenom kunna få uppleva självständighet. När patient och vårdnadshavare får känslan av ”Kan själv!” har vi lyckats med vårt uppdrag!

Om verksamheten
På barn och ungdomsklinikens avdelning vårdas barn och ungdomar under 18 år för sjukdomar inom olika specialiteter, som till exempel medicin, kirurgi, ortopedi, öron och ögon. Till dagvården kommer barn och ungdomar under 18 år för läkarkontroller, provtagningar, undersökningar samt behandlingar som sker över dagen. Kliniken präglas av ett nära samarbete mellan enheterna och kring den gemensamma målgruppen, barnen.

Om uppdraget
I rollen som vårdenhetschef har du övergripande verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ett chefsområde. Det innebär att leda, fördela och utveckla verksamheten med utgångspunkt från vår vision. Som vårdenhetschef ansvarar du för att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens samt att skapa ett arbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Som stöd i ditt chefsuppdrag finns dina kollegor i klinikledningen, utvecklingscontroller, HR Partner och ekonom.

Vi söker dig som: Har en stor tilltro till medarbetarnas egen kraft och kompetens att finna lösningar och förbättringar. Ser kliniken som en helhet där varje enhet är viktig för att skapa en god arbetsmiljö på hela kliniken. Har ett stort intresse för förbättrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheterna med klinikens vision.

Ditt ledarskap ska präglas av regionens chefskriterier:

  • Värdegrundsbaserat chefskap
  • Kommunikativt chefskap
  • Mål och resultatorienterat chefskap
  • Utvecklingsorienterat chefskap

Kvalifikationer
Du har en adekvat högskoleutbildning och erfarenhet av ledande befattning och verksamhetsutveckling. Stor vikt kommer att läggas vid ledaregenskaper, samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Tidigare chefserfarenhet och erfarenhet av barnsjukvård ses som en merit.

Om barn- och ungdomskliniken
Barn- och ungdomskliniken bedriver akut och planerad barnmedicinsk sjukvård för barn och ungdomar under 18 år. Inom kliniken finns barnmedicinsk mottagning, barndagvård, barnakutmottagning, barnavdelning, neonatalavdelning och lekterapi.

B
arn- och ungdomskliniken har ungefär 200 anställda. Vi arbetar tillsammans i team för att kunna tillgodose våra patienters olika behov.

Varmt välkommen med din ansökan. Löpande urval kommer att tillämpas och vi planerar att hålla intervjuer 19 samt 20 mars!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/942
Kontakt
  • Eija Hägg, verksamhetschef, 033-616 15 10
  • Lena Karlsson, utvecklingscontroller, 033-616 21 29
Facklig företrädare
  • Catarina Eriksson, Kommunal, 033-616 17 52
  • Elena Exner, Ledarna, 033-616 27 41
  • Cecilia Jonsson, Vårdförbundet, 0736-598559
  • Övriga förbund nås via sjukhusets växel, 033-616 10 00
Publicerat 2020-02-17
Sista ansökningsdag 2020-03-08

Wróć do ofert pracy