Regionhälsan, HR-avdelningen

Regionhälsan är en förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Nu har du möjlighet att bli HR-strateg för kompetensförsörjning och tillsammans med oss vara med på vår spännande utvecklingsresa.

En av Regionhälsans största utmaningar är att kompetensförsörja förvaltningen med hänsyn till invånarnas behov. Mycket händer i vår omvärld som medför behov av en hög förändringstakt som synliggörs i den omställning av hälso- och sjukvården och som Regionhälsan står inför. Arbetet med att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare och införande av framtidens vårdinformationsmiljö är jämte omställningen av hälso- och sjukvården, de tre långsiktiga strategierna som är ramarna i arbetet med kompetensförsörjning. Totalt har Regionhälsan cirka 1600 medarbetare.

Om oss

På Regionhälsans HR-avdelningen är vi nio medarbetare som tillsammans driver och utvecklar HR-frågor för att kunna möta nya förhållanden och möjligheter. Vi finns i nya lokaler i centrala Göteborg med aktivitetsbaserade arbetsplatser.

Vi som arbetar här är HR-konsulter med uppdrag att arbeta mot verksamheterna och stödja dess chefer. Vi har även HR-strateger som arbetar inom specifika HR-områden samt en HR-administratör som stödjer hela HR-funktionen. Enheten leds av en HR-chef. Medarbetarna har placering på fyra lokalkontor placerade i Vänersborg, Borås, Skövde och Göteborg, vilket innebär att du kan välja någon av dessa orter som din bas.

Läs om våra förmåner på: http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/ dinaformaner/

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Regionhälsans kompetens- och utbildningsbehov. 

Om arbetet

För att anta utmaningen som HR-strateg hos oss ska du ha intresse för samhälls- och kompetensförsörjningsfrågor i ett brett perspektiv då omvärldsbevakning är en viktig del i arbetet. Du kommer att arbeta med analys och prognoser av våra framtida kompetensbehov och delta i arbetet med att utveckla och implementera kompetensförsörjningsstrategier samt framtagande av en årlig kompetensförsörjningsplan.

Som medarbetare inom HR-avdelningen är du en kvalificerad utredare och handläggare av beslutsunderlag inför förvaltningsledning, central samverkansgrupp och förvaltningens politiska styrelse. I uppdraget ingår också att samordna Regionhälsans gemensamma utbildningsbehov och utbildningsinsatser.

Tjänsten kan kombineras med HR-konsultuppdrag.

Om dig

Vi söker dig som har akademisk examen med lämplig inriktning exempelvis inom HR eller examen inom utbildning- och utvecklingsområdet. Då tjänsten är Förvaltningsövergripande och på strategisk nivå, behöver du ha insikt i och erfarenhet av att självständigt driva och dokumentera ärenden och processer.

Som person är du stabil och trygg i dig själv och i din yrkesroll har du lätt för att skapa förtroende. Du har förmåga att motivera och engagera. Du är kommunikativ i ditt förhållningssätt och bidrar till utveckling genom ett bra samarbets- och samverkansklimat. Du är analytisk och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Vänersborg, Borås eller Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/939
Kontakt
  • Åsa Carldén, HR-chef, 0706 - 45 51 73
  • Helene Severinsson Eriksson, HR-strateg, 0708 - 80 05 67
Facklig företrädare
  • Stig Roos, SACO, 0702 - 55 49 19
Publicerat 2020-02-14
Sista ansökningsdag 2020-02-28

Wróć do ofert pracy