Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 4, Klinisk kemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Vi söker nu en kemist till Enheten för Diagnostisk Masspektrometri och Kromatografi (DMK), vid Klinisk Kemi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. DMK består av två sektioner med ca 30 medarbetare. Vi arbetar med analyser för utredning och terapiuppföljning vid olika sjukdomstillstånd såväl som med läkemedels- och droganalyser.

Vid enheten arbetar biomedicinska analytiker, kemister och läkare i tätt samarbete. Sektionen Kromatografiska specialanalyser utför analyser av läkemedel och droger för utredning och uppföljning av läkemedelsbehandling och narkotikamissbruk. Sektionen för  Metabolitanalyser är en del av diagnostiken av medfödda ämnesomsättningssjukdomar och verifiering av patienter som testats positivt i nyföddhetsscreening med PKU-prov.

Enhetens tekniska plattform är masspektrometri och kromatografi och vi utför laboratoriediagnostik inom hälso- och sjukvård. Utöver kliniska rutinanalyser arbetar vi med utveckling av nya analysmetoder samt deltar i både kliniska och prekliniska forskningsprojekt. De analystekniker som används är framförallt LC-MSMS, GC-MS och LC-UV. Upparbetnings- och analysteknikerna varierar från mycket manuella till mer automatiserade och kräver stort ansvarstagande och noggrannhet.

Vad kan vi erbjuda dig? 

Möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö där olika yrkeskategorier samarbetar för att med hög kvalitet leverera laboratoriesvar till hälso- och sjukvården.   

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:

- Utförande av rutinanalyser med LC-MS/MS och LC-UV

- Utförande av både manuella och robotiserade provupparbetningar inför analys.

- Utvärdering och kvalitetsbedömning av analysresultat.

- Deltagande i förbättrings- och utvecklingsarbeten.

- Kontakt och rådgivning med provtagande vårdmottagningar/kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning i kemi motsvarande minst kandidatexamen med inriktning mot analytisk kemi. Vi vill att du har arbetslivserfarenhet av masspektrometri och kromatografi. Erfarenhet av metodutveckling inom LCMS erfarenhet av kemisk analys av biologiska prover, erfarenhet av högupplösande masspektrometri ses som meriterande. Praktisk och teoretisk erfarenhet av arbete med kvalitetsledningssystem är även det en stark merit.

Vi arbetar Tillsammans FÖR patienten, MED patienten och det är därför viktigt att du kan samarbeta, har en serviceinriktad attityd och ett stort engagemang. Då analyserna ofta innehåller manuella moment behöver du vara mycket noggrann, ha gott praktiskt handlag och god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du förväntas även ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift inklusive god datorvana. Det är viktigt att du talar och skriver svenska väl. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/922
Kontakt
  • Enhetschef Ulrika Rüetschi , 0724-528175
Facklig företrädare
  • SACO Henrik Ryberg, , 0725 - 44 44 82
Publicerat 2020-02-13
Sista ansökningsdag 2020-03-16

Wróć do ofert pracy