Sahlgrenska Universitetssjukhuset Områdesledning, Ekonomiavdelningen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Område fyra är ett av Sahlgrenska Universitetssjukhusets sju områden. Området är uppdelat i åtta verksamhetsområden: Klinisk immunologi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi, Klinisk kemi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk patologi, Klinisk genetik & genomik, Medicinsk fysik & teknik och Radiologi. Området har cirka 1 700 anställda och en omslutning på 1 900 mnkr. Verksamheten är forsknings- och utvecklingsintensiv, vilket är nödvändigt för att upprätthålla den dokumenterat höga kvaliteten och för att ständigt vidareutveckla specialiteterna. Ett nära samarbete med motsvarande institutioner inom Sahlgrenska akademin är en förutsättning för detta.

Om arbetet

På ekonomiavdelningen är vi ett team på sju controllers. Vi arbetar mycket tillsammans och strävar efter att i hög grad delge varandra kunskap och erfarenheter. Du kommer att arbeta med ett av områdets verksamhetsområden så väl som områdesgemensamma arbetsuppgifter. Arbetet utgörs främst av budget, uppföljning, kalkylering, analysarbete och utveckling av ekonomiprocesserna både inom verksamheterna och på ekonomiavdelningen. Vi förväntar oss att du är självgående samtidigt som du är en  lagspelare. Din roll innebär ett nära samarbete med verksamhetens chefer i strategiska och operativa frågor och du ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Goda kunskaper i kalkylering och projektredovisning är meriterande.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå, som lägst kandidatexamen och gärna ett par års erfarenhet av likvärdigt arbete. Erfarenhet av offentlig verksamhet är meriterande. Det är viktigt att du kan förmedla ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, tar egna initiativ och är van att arbeta tillsammans med olika professioner. Du kan arbeta både självständigt och i team och du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Strategiskt tänkande med långsiktiga perspektiv är naturligt för dig och du arbetar i enlighet med fattade beslut. Du är väl medveten om mål, leveranskrav och tidsramar.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Urval till intervjuer sker löpande, Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/919
Kontakt
  • Ekonomichef Sara Magnusson , 073 - 063 06 34
Facklig företrädare
  • Vision Sandra Novacovic , 076 - 050 88 63
  • SACO Ulrika Lindencrona, 031 -342 78 00
Publicerat 2020-02-13
Sista ansökningsdag 2020-02-26

Wróć do ofert pracy